Monday, June 29, 2015

Keputusan Peperiksaan Pertengahan Tahun 2015, Darjah 1


Jumaat lepas gi sekolah Zara,
amik exam resultnya.
waktu assembly ustazah suh
semua pelajar berzikir munajat.
Zara bole plak bersembang ngan kawan dia
grrrr bertuah sungguh anak. :(



Hari amik result ni,
dalam surat ada bgtau,
bole bawak balik anak terus.
So dtg sekolah ni Zara xbwk bag.
Lenggang kangkung je la.
Kira Jumaat ni hari tak sekolah.
Datang amik result semata.

Masuk kelas dia,
nasib baik giliran ai no.2
jadi takde la nak menunggu lama.

Masa sesi ngan cikgu kelas dia.
Cikgu bgtau Zara pendiam orangnya,
ha yg tu mmg ai tau sgt.
Dia mmg pendiam dan susah nak bercakap.
Walaupun diam dia cepat tangkap apa cikgu ajar.

Cuma certain arahan dia kekadang tak paham,
kena explain sket ngan BI hehehe
Pastu kalau ada pesanan dari pihak sekolah
kena bertulis.
Cakap2 pakai verbal ni mmg
dia tak reti nak sampaikan hahaha
Tu biasa dah ai slalu tak dpt
msg dari cikgu or sekolah.
Cikgu dia mmg buat memo tulis kat message book dia.
Dan pesan byk kali bg kat mummy baca :p

Part belajar mmg takde masalah kata cikgu.
Alhamdulillah semuanya komen yg positif.

Bila cikgu dia bagi slip keputusan tu,
mata ai tak kelip2 pandang.
Bila pegang slip tu lagi la tak kelip2.
Tak percaya okey.
Markah tuk subjek tu mmg dah tau,
sbb dia bawak balik paper.
Tapi kedudukan kelas tu yg baru tau time tu kan.



Kedudukan Dalam Kelas: 1/33
Kedudukan Dalam Darjah 5/162

MasyaAllah ai tgk result tu menggigil haha mengong.
Seyes tak percaya.
Sbb tinggi sangat result tu.
Ape pun syukur alhamdulillah.

Skang ni mummy pening
camna nak bg dia maintain result tu.
Giler susah okay.
Yang ni dia dapat 91.75% keseluruhan tuk 7 subjek.
Tuk akhir tahun kita cuba perbaiki percentage.

Tahniah kakak!!!
Mummy seyes tak percaya.
Pandai sgt ko ni,
mummy sekolah dulu pun tak pandai camni
apentah no.1 memang tak pernah haha :)

3 comments:

annapeje said...

wahwah alhamdulillah bijak zara neh ...aku tgk pon dah tau ahahha ...tahniah tuk zara n ko juga zaf...sbb mak bapak zaman skrg neh sama penting tugas dia mcm cikgu hehe ... ok la zara nk salin dlm kertas ..kalau aqil salin pon x ahahha mak redho jerk tau :P ...orang pendiam tapi rajin belajor..orang banyak ckp kuat main kahkah

Has78 said...

tahniah to kak zara n mummy...

Zaila Mohamad said...

tahniah buat mummy juga rajin ajar Zara..hehe

anak aku HUsna dapat hadiah nombor paling tinggi dalam kelas :P