Monday, August 23, 2010

Sian baby

Besok ai mula tak berpuasa.
Sampai la bersalin.
Tadi pegi checkup, berat badan ai turun.
Dan berat baby pun tak bertambah byk. naik 0.1kg je :(

Dan paling mengharukan.. baby tak sampai pun 2kg lagi.
Aduhai, dah nak beranak ni, baby tersangat la kecik.
So, doc advice me tuk tidak berpuasa. Dan kena makan byk2
tuk bagi baby besar.

Mula2 tu rasa sedih gak kena tinggalkan puasa.
tapi apakan daya, baby lagi penting skang ni.
Doc advice lagi every 2 hrs kena makan.
huh, kang jgn kata baby je besar.. ngan maknye jugak besar nanti hehehe

Minggu depan kena checkup lagi skali, doc nak tgk babynye development.
Hopefully baby semakin besar.

20 comments:

linahilmin said...

drink susu banyak2!
Islam tak pernah menyusahkan umatnya; nanti2 boleh ganti puasa tu..
take care kay!

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

semoga baby besar sket. n mommy nye sihat..
yang penting baby ok.=)

Nurhayati said...

lina: actually yati takde masalah ngan puasa, ok je.cuma baby je la tak membesar :) pasni makan dan minum byk2.

miss repunzal: thank you linda!!

Hida Naza said...

take care dek.
jaga baby baik2.
makan je..takpe.
baby besar lagi bagus dari kecik.
jangan risau ok preggy mommy.

J.L said...

saya doakan yg terbaik utk awak..

mrsharis said...

lebih kurang jer bby kita yati..smlm g check up bby baru 2.2kg,sian kan..dh la bila2 masa jer nk bersalin nih.smlm doktor pesan byk minum air manis cam milo & horlicks..
Haris sbnrnya dr ari tu x bg aku puasa tp dh kita ni degil kan :)
semoga bby kita sempat tambah berat sblm kluar. Amiiinnnn..

Sitisifir10 said...

Yatie, jaga diri baik2 ye.... semoga ALLAH mudahkan dan semoga ALLAH pelihara baby dlm kandungan tu :)

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

waaa jgn every minit ko mkn laks yati ahahha ..aishh cpt jerk ko nk meletup anna rasa cam baru smlm jerk ko pregnant

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kena dengar ckp doc, nyawa baby tu lebih penting tau.puasa tu nanti boleh ganti.semoga baby besar tiba2 macam aku dulu :P

Connie said...

hurmm.. demi bb.. kena la kan...
huhu.. insyaAllah bsr la tu nnt..

cm bb aku ari tu 1.75 kg je lahir...
alhamdulillah skg sihat2 hendak nye..

Queenin Murni said...

waa.. selamat hari raya yati! hehhehe. yati raya dulu dari kite. :p

xpe, demi anak, ibu korbankan apa saja.. kan kan kan?

take care!

erlyda said...

xper..demi baby apa saja pun leh kan yang penting dua² sihat =)

btw, semalam nampak u, huuby and zahra kat kaunter parking P1 MidV, rasa macam nak tegur tapi tengok u tengah leka borak ngan hubby so xjadi nak kacau ;)

AngahSayang2314 said...

salam ramadhan 14

la cian kak yati kan?? tak pe la yg penting bb & ibu sentiasa sihat2 aja...

abs pantang nanti ganti la balik pose ye...
selamat beristirehat

M@L@ said...

x per lah utk bb nanti lps raya bayo ler blik...hope yati & bb sihat...

Nurhayati said...

hida naza: aku kalau ikutkan tak kisah kecik or besar, yg penting sihatkan.. btw tq beb.

jl: thanks dear

mrsharis: haha kedegilan kita sama.nasib laki kita ni beralahkan.. bb ko kecik jua kan.

sitisifir: thanks kak atas doa akak tu.

anna: uish ko ni rasa cam smlm aku pregnant.. aku ni rasa tak sabar dah nak suh baby kuar :p

elissmie: tue la dgr kata doc kan. oo nuha pun besar tiba2 ek :)

connie: kecikyer uzair kuar..tak samapi 2kg.. tapi tu la kan yg penting sihat.

queenin murni: tue la beraya sudah.. tadi makan ketupat palas dan rendang daging hehe..demi anak mmg sanggup ape saje.

erlyda: alahai nape tak tegur.. kalau harapkan yati mmg tak la.. bukan ape, yati ni rabun. orang sekangkang kera pun tak nampak.. suh pakai spec taknak. tu la padahnye :D

angahsayang: nampak gaya camtula kan..pas raya gigih mengganti balik pose.

mala: thanks kak..

4 Kay-E said...

All the best to u.
Makan ok, puasa takpe, boleh ganti nnt.

Semoga dapat bersalin dgn selamat.

mummysyafie said...

takpe ti, demi kesihatan baby n mamanya..ikut la cakap doc tu

nor harap baby n ti sihat hendaknya..kena makan banyak sikit ti..sian kat baby.

Liza said...

take care of yourself, jgn puasa kalau memudharatkan

LIP (^_^) said...

yati...take k tau...

Nurhayati said...

4kaye: thanks sis, insyaAllah semuanya dipermudahkan kan kan

mummysyafie: itu la demi baby, sanggup buat ape saja. yg terbaik tuk anak kan.

liza: alhamdulillah takat ni puasa mmg takde masalah, tapi tu la.. tuk tumbesaran baby lak tak bape bagus. makanya kena la dgr advice doc. :)

lip: thank you!!!