Saturday, August 28, 2010

Bibir merekah

Lately ni bibir asik kering dan mengelupas.
Nak kata tak minum air, byk dah minum.
sampai tak larat nak gi toilet.

Yang tak best, bila kering ni, tangan gatal nak kopek kan.
Kang mula la pedih luka bagai.

Ai try yang beli brand sebamed ni,
tapi tak bape nak best la.. pakai pun still tak solve gak masalah bibir ni.
Mungkin tak sesuai kot kan.



Korang leh rekemenkan tak, pakai ape.
Nak try pakai lain plak..

13 comments:

Sitisifir10 said...

adik ipar ai masa dok Jrdan sll sapu Vaseline yg kaler biru tu...cubalah...

**jgn kopek tu...lama2 takde mulut baru tau :P

~ain said...

vaselline.. tak pun bodyshop.. bibir ni makin dikopek, makin menjadi tau yati.. heheheh

LiAnA said...

mlm before tido lumur vaseline tutup biru tu hihi.. esok pagi amik towel basah gosok skit bg buang sel kulit mati kat bibir tu.. pelan2 taw..

pastu nanti bibir sepanjang hari licin jer.. tp make sure pakai tetiap mlm.. tang gosok tu pulak buat sekali jer.. tu pun kalau bibir menggelupas...

J.L said...

i ok dgn nivea lip care.

Uncle Lee said...

Hi Nurhayati.... you have a beautiful name.
Re your dry lips....maybe you might like to try Vaseline petroleum jelly?
Some moisturizing cream I believe makes lips dry....
Anyway, I'm no expert on this, ha ha, more at ahemm, admiring....
But can always try abit....read the instructions....or best check this out.

Hope your lips will be okay soon.
Selamat berpuasa and have a happy hari Merdeka.
Keep a song in your heart, Lee.

mrsharis said...

aku guna vaseline jer..tp tk rajin :)

4 Kay-E said...

Try vaseline dlm jar tu... i have the same prob. mmg try byk brand. but vaseline is the best.
Kat Uk lagi kering, vaseline mmg paling berkesan. u kena sapu selalu...

take care.

*jgn kopek2 tau...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

salam..
dlu ai pakai lip balm sebamed gini gak..
la ni try Hada labo*btul x eja ni.. :P* nyer product..
so far ok je, hihihihi ;-)

Haizales said...

vaseline mmg bagus dear..my mom burned tht day mmg doctor bg vaseline kt bibir die.

Atia Adina said...

aik..x batal pose ke sapu kat bibir mesti termasuk kan kandungan dia kedalam mulut...was was la

mrsharis said...

ish..ade ke patut batal posa disebabkn sapu ubat..lols

mummy_adam said...

samalah masalah kita, skrg i tgh try Eucerin, oklah..buat masa nie mcm ok.. cubalah :)

Jijah said...

kak azza pakai palmer's cocoa butter tp yg stick besar tu.. bleh sapu kat bibir & kalau panas pipi kering pun bleh tonyoh.. yg penting dia sedap.. nyum nyum nyumm