Thursday, August 19, 2010

Kecundang

Hari selasa lepas baru2 ni, akhirnya ai kecundang tak puasa.
Perut tetiba berkrak kruk elok2 je pas azan subuh.
Padahal baru lepas sahur.
Pas tu perut rasa pedih2 dan sakit.
Mungkin disebabkan time sahur tu makan mee.
Orang kata mee tu angin dan berasid. Agaknye la tu kot kan.

Walaupun tak puasa, tetap rasa cam puasa gak..
sbb kita bukannye leh makan sesuka hati kat opis.
Kena hormat pada yg puasa, walaupun dok dalam bilik.

pic googled.

Tapi esoknya dah kembali berpuasa, buat masa ni tinggal 1 hari.
Dan sekarang sahur tak leh makan byk.
Takat makan kurma dan minum air je. Makan nasi pun kureng.
So pada kawanku Ct Noramiza, saya dah tinggal 1 hari tak berpuasa hihihi

P/s: pada kawan2 yg sama2 buyung exspecially yg dah sarat cam ai ni (36wks)
kalau tak tinggal lagi puasa mmg salute la kat korang. hebat2x.
huh +- 4minggu lagi. seram sejuk tetiba :(

13 comments:

ikiqzana said...

xpe yati.. dpt di maafkan coz ngandung.. hihihi.

mamamarissa said...

yati, i dulu 10 hari ok...jenuh nak ganti, nasib baik dpt ganti gak :D

rasa2nya sempat raya dulu tak nie??? moga semuanya dipermudahkan...u & baby pun selamat *hugs*

Sitisifir10 said...

zaman anak 1-4 aritu tak tuang juga puasa...tapi dari ngandungkan Ahmadi sampai Ahmadi skang dah 6 bulan, kene tuang aje.....waaa....siap bayar fidyah lagik!!

alhamdulillah ada rukhsah yang ALLAH bg pada kita kan...

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

salute la yati anna yg x peknen pon kdg2 nyaris tebabs tp masih betahan g wpon baru mggu neh start agagga

~~ciklinn~~ said...

alahai kesiannyer kamu... takpe2 dimaafkan... linn masa aisy pun camtu gak.. hehhe

mummysyafie said...

waktu pegnen kan abang pun nor ada tertinggal puasa..

tinggal 4 minggu lagi ye..kira done la nak makan lemang n rendang ni

J.L said...

yati, xpe. sbb ada keuzuran di situ...

shila ariff said...

cayok! cayok!..moga yati dapat abiskan puasa walaupun dah tertinggal sehari...

Zuhaini said...

oh.. x pa la.. setakat mana yang mampu la.. all the best! :) pelan-pelan puasa.. jgn buat keje berat2... :)

Farah said...

kalau tak larat takpe..uishh mesti dah besor perut ko kan skang hihi.

mummy_adam said...

xpe, bukan suka2.. yang penting u n baby ok n sihat :)

CuTeMiUt78 said...

kejap je dah nak due ya.. eemmm kira ok gak la.. cuma tinggal 1 hari je..

mrsharis said...

aku lg hebat..masuk ari ni baru 5 ari posa..soooo bad. hehe