Monday, August 9, 2010

Opinion Please!!!

Nak mintak pandangan kawan2 blogger ku sekalian.
Pasal jamu bersalin ni.

Masa time Zara, ai pakai Jamu Selapan dari Mustika Ratu.
Ok jamu ni, tapi satu je tak suka tangbengkung dia.
panjang meleret.. jenuh nak pakai pastu tak selesa.
naik gatal2.

Kali ni ingat nak tukar brand lain.
Bole tak kawan2 suggestkan ape jamu korang pakai.
Best ke tak.
Bagi yg blom kawin, kot la tau ada rekemen dari adik beradik
kekawan..sape2 la.. bole la kongsi sama yer.

Takatni ada orang citer pasal Leesa Formula, NR, Nona Roguy, Mak Dara.
Tapi cam tak cukup info lagi hehe



pic googled.

19 comments:

Sidratul Muntaha said...

ayu guna amway punya produk..
bengkung dia pun best..
takde panjang mana..
jenis yg silang2..
pakai dalam baju kurung pun ok jer..boleh gerak2..

ikiqzana said...

nona roguy.. ok set bersalin yati.. cuba la.

honeylanz said...

ammy 60days sendayu tinggi ok gak

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

i sokong honeylanz wpon x penah pakai jamu pon ahahha

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pun tak pernah berjamu..huhuhu

Dee said...

sy dulu pakai jamu afiat..bengkung dia pendek je..tp dia ada satu air ubat yg buat kita x sembelit lps bersalin..tp xde pilis tau..so far ok je mkn..sbb sumanya pil..ada satu je yg kena rebus..harga pun murah dari yg lain2 tuh..

Queenin Murni said...

sy pakai leesa formula. affordable, nak makan pon senyum ja..sebab dia semua in capsul form. and teh misai kucing dia sedap. and yg sapu2 pon mcm krim ja, tak bersepah, tak melekit, tak busuk. :)

oh, bengkung pon saya suka, boleh pakai sendiri, jenis silang kat depan jugak.

linahilmin said...

oh yati, tq in advance utk entry ni..
i nak tumpang gak! :p

atty's said...

kty pun penah pakai yg nie.masa adik , firdaus kty pakai nonaroguy .
time akak .mustika ratu .tp kotak lama..

mummysyafie said...

dah try tengok Leesa Formula tak? nor tengok macam ok je. tapi nor tak pernah pakai jamu² semua ni..sejak bersalinkan abang n wawan, nor pakai jamu tradisional yang pahit sangat² tu.

J.L said...

pernah dgr tak jamu air mancur. serbuk nye. cam ok gak. mysil guna yg ni.

4 Kay-E said...

I guna set bersalin Nona Roguy... 3 kali bersalin, rasa sesuai je :)

Haizales said...

i byk dengar org puas hati guna set bersalin amway..

mEiZ SHA said...

hehehe
ninie xtau pape laa kak pasal jamu nie..hehehe

tapiiiiiiiiiii..
selamat berpuasa untuk mummy gorjes ni ..n to family too
:0

CuTeMiUt78 said...

salam singgah sini... kita dulu guna jamu sari ayu.. ok gak la...

AngahSayang2314 said...

salam ramadhan

kalau tanya angah sama gak la angah pun guna nie gak tapi brand lain tak pasti la..
apa2 pun selamat menjalani ibadah pose.... lama tak komen2 blog nie rinduu rasanyer

mrsharis said...

dulu masa bersalinkn hannan, tukang urut tu buatkn jamu utk aku. Home made..hehe. Tp harem aku nk minum yg serbuk2 ni :)

Pas bersalinkn nuha ni pun aku tk amik jamu,cuma beberapa bulan pas bersalin baru gatal2 try jamu mak dara.

Andddd..insyaallah pas bersalin this bby aku nk try set mak dara..lengkap. Bengkung, tungku, jamu, pilis segala.. kesan???? aku blm tau lagi. Nanti aku nk gugel testimoni :)

Norly Saliana a.k.a Sweetmama said...

masa bersalinkn zahra dulu, norly guna mustika ratu.tp, norly pakai bengkung tradisional yg mak jahit sendiri.OK la, sbb leh turunkan 10kg..hehe

tp, kali ni ingat nak try leesa formula pulak sbb dia ada tungku moden sekali, macam best jek...

Rozita said...

tiga kali bersalin saya guna jamu Afiat. Memang puas hati. Barut dia pun ok, jenis banyak tali mcm baby punya tu. Harga pun berpatutan, last saya guna tahun 2004 baru RM65 per set.