Thursday, May 6, 2010

Obimin

Baru tau obimin ni ada 2 jenis.. sabar je la kan.
Pregnant tuk kali ni, gynea bagi soft capsule.


Tiap kali makan,20-30min camtu tekak rasa loya mual dan muntah.
Muntah teruk, byk sangat.. habiskan segala isi perut.. huhu sakit..
Masa minggu pertama makan, tak la prasan muntah sbb obimin pluz ni.
Ingatkan mabuk tak habis2 lagi.
pastu try la stop..sbb tak larat dah la muntah cam ape.
Try stop seminggu..pastu try amik lagi skali.. muntah balik.
so confirm la ai alah ngan soft capsule ni.
Terus ajak zaf gi beli obimin lain kat farmasi.

Kali ni amik film tablet.
Okay takde muntah..tapi first time makan tu suspend gak.
kot la muntah gak kan.. dah wat persediaan mental gitu hihi
Cuma prasan skang ni kalau makan mesti pening2.
Tapi tak muntah kira dah lega sangat.



Makanya, obimin pluz tu takde dah makan..
tapi sayang la byk lagi tu.
so sape nak sila angkat keyboard.. ai nak bagi kat korang.
Dari simpan tak makan dan terbuang..
baik bagi pada orang yg nak kan..

18 comments:

AngahSayang2314 said...

sabar jer la.. nak buat macam mana pembawa budak hehehe..

momguess said...

jiran yg ni boleh mkn ker?
opsss

honeylanz said...

tak tau obimin ada 2 jenis. tau obimin aja ;)

Dee said...

ler ada gak eh obimin pluz? sib baik dh x muntah..yelah..muntah ni memenatkan..sian you..

LIP (^_^) said...

i took the second one tu..tak pernah tau ada 2 jenis..=)

mamamarissa said...

jue pun makan yg new obimin nie dulu :)

atty's said...

nasib yatie tau ..yatie alahan ...

[-suziey-] said...

ooooo awal2 dh mkn obimin ek..kita dulu dh masuk 5 bulan br mkn obimin,,..sblm tu mkn la acid folic n those vitamin yg doc kasi...jenuh telan ...nk muntah rs..bila mkn obimin senang telan sebiji tanpa ade ape2 bau dan rasa..i like..hehe

Nurhayati said...

angahsayang: tue la setiap pembawakan lain2 kan.

momguess: jiran nak ke.. bole je makan.. janji dlm perot tu ada isi, tapi bukan cacing tau hehe

honeylanz: tuela sbbkan muntah ni baru tau..kalau tak tak tau gak.

dee: tue la sis, penat sangat muntah ni..lemah satu badan.

lip: sama2 la kita baru tau kan.

mamamarissa: time zara mmg makan tu..tapi taktau plak ada yg lain..baru tau.

atty: itu la kan kakty..nasib tau sbb ubat..kalau tak jenuh tu muntah sampai nak deliver

suziey: dah masuk 5 dah pun yang oi. cepat je rasa..cam tak caya..hihihi

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

x leh nk angkat keyboard la yati aku x leh mkn g huhuhu doc x kasi :P

mrsharis said...

AKu pun pas baca post ko ni baru tau :) Obimin dlm botol tu rasanya yg baru, masa ngandung hannan dulu lain sikit..besar & busuk.

mummysyafie said...

yati, nor plak tak taw ada soft obimin. yang tablet tu mmg nor amik since pegnen kan abang lagi.

skrg dah ok ke?

Hida Naza said...

aritu aku makan yang dalam botol gak.
sabar dek...dugaan pregnant

Liza said...

obimin mmg seksa nak makan, actually when i was pregnant, medications are the biggest turn off!

Sidratul Muntaha said...

pregnantkan aqil mmg cannot gi ler obimin nih
muntah ker tak terpaksa mkn jugak
tpi bile check doc lain time si zahraa' nih
dia bg pramilet
alhamdulillah
sepanjang mkn 9 bulan tu
tkdenyer loya - loya.

adda said...

oo baru tau gak ada 2 jenis hehe.. skrg dh tak mabuk yek? alhamdulillah. teruja baca citer kengkawan pregnant.. take care yek

sori, dpt beri komen n baca entry blog ni mlm ajer.. siang tak dpt buka kt opis. asyik hang je bila masuk blog ni

Ismi Umar said...

Ti, akak nak!!! Hehehe..

CiKaYu said...

baru tau ada 2 jenis...sabo je lah.