Friday, May 21, 2010

Barang dapur

Kesinambungan dari Philips Warehouse Sale.
Barang yang dibeli adalah


1. Deep Fryer
lama dah mengidam nak menda alah ni.
kali ni dah tak tgk2.. terus beli je.


Sangat syok pakai, senang sangat..
sumbat je ape nak digoreng. pastu ada siap time lagi.
takde la nak ngadap menda yg nak digoreng tu dah masak ke tidak.
takyah nak terbalik2 kan ke ape.
dah cukup time.. akan bunyi.


potato wedges adalah snek feveretku.


2. Juicer
sama la ngan juicer ni.. dah lama nak beli.

senang jua..sumbat je buah ape nak...
tapi jangan la masukkan durian plak hihihi
En Zaf kata tak yah dah beli fruit juice
buat sendiri je.. hihihi
tapi part paling malas.. nak bersihkan menatang ni. huhuhuhu

Salah satu juice yang rajin dibuat.
sebabnya En Zaf tak suka.. so tak yah bagi dia.
dengki giler kan. hahaha


Ni kira adiah Mothers Day kata En Zaf.

Pic dari google.

16 comments:

♥ LeeN ♥ said...

deep fryer tu mmg menarik. leen ada juga juicer tu. mmg sonang bangat kalau titibe nk minum jus (provide kene ade buahnya la kan hahahaha) tp indeed. paling leceh part nak basuh tu. banyak part. huahua.

honeylanz said...

yati, tetiba tekak rs haus la..fresh orange segelas ;)

Dee said...

wow..bestnya..deep fry ngan juice blender..happy mother's day..tp mother gak yg nk kena masak guna benda tu suma..hehehe..

a-as said...

guava juice satu!!!! :D

Zuhaini said...

wah.. bestnya ada deep fryer! fruit juicer saya pun ada, tapi tak pakai pun.. macam tak berminat je rasa.. hihi

AngahSayang2314 said...

yati angah pun teringin nak barang tue.. insya allah ada rezeki nanti angah nak beli la.. i likeee'ssss hehehe

bole angah tahu berapa ye harga warehouse???

mrs shaifull said...

yati, mesti hari2 minum jus ni sejak2 ada juicer kan? :) hehehe..

[-suziey-] said...

weeee bestnye hasil rembatan:p

ikiqzana said...

baguskan klu ada deep fryer.. senang nk msk. cepat dn senang.

happy mother's day yati.

aS_c0mei said...

best nye deep fryer tu.goreng ayam apa semua boleh la kan?klu goreng biasa2 tu,minyak meletop2.takotsss.

Nurhayati said...

leen: itu la kan part nak membasuh tu yg malas hihi

honeylanz: jangan kata segelas. 2-3 jug pun yati bole bagi :)

dee: itu la.. barang tuk kita guna pakai gak.

a-as: siap!!

zuhaini: la sayangnye tak pakai.. nanti rosak camtu je.

angahsayang: harga satu rm150.

mrsshaifull: haah, hari2 minum. nak2 pregnant ni. lagi la digalakkan.

suziey: dah lama mengidam hihi

ikiqzana: haah mmg cepat dan senang. tu yg best.

as comei: betul2.. tak meletop dan percik yg pasti..

Farah said...

waah deep fryer! hmm berangan jugak nak ade satu..wedges pon feveret saya!

mJ said...

wahhhhhh menarik itu deep fry...tapi kan saya lebih mengidam kan kuali leper yg blh buat pancake tuuu...ala yg mcm kt kiosk hot & roll...tp mahallll la benda alah tuuu :(

~Eila @ Along~ said...

yati,
zaman serba moden, technology makin canggih..elok buat org2 yg bekerja dan asyik tak cukup masa ni...
dah pindah umah baru sok baru eila pk nak beli sumer ni...
tq kongsi info..

mummy_adam said...

deep fryer hadiah kawen belum bukak lg :( boley pakai lg ke ek?

adda said...

bestnye hadiah mothers day. boleh dipakai n tunjuk skill