Monday, December 22, 2008

Wiken Activity


Sabtu lepas kami pegi Singapore, drive ke sana. Park kete kat Zon Hotel, gi naik cab sampai Singapore. Bertolak lambat kul 11am camtu, patutnye nak gerak awal, tapi almaklumla ada si tonet ni, tergerak la lambat..hihihi. Sampai Singapore dlm kul 7pm, terus check in, rest jap then kuar gi mana lagi kalau tak ke Orchard Road, shopping sampai la kul 12am. (shopping mall open till 12am due to Christmast Eve). Zaf warning awal2 dah no Handbag..=)
At night Orchard Road sangat2 lah cantik, ha tengok la betapa happening nye kat Orchard Rd ni.
Xsmas deco sepanjang jalan. Orang jgn kata la teramatla ramai, cam semut.
First pegi Takashimaya, Wisma Atria, Paragon, Tangs, ape ntah lagi satu tempat tu lupe dah....
benda pertama cari dan nak beli mesti la barang2 tuk Zahra,
pastu baru la cari tuk Daddy n Mummy nya pulak..hihihi..
Ni kat dlm fitting room, Tangs. Time ni dah dekat kul 11pm,
Zahra masih tak ngantok lagi, org lain dah penat giler.
Kuar dari Tangs terus balik.. Penat, tido..zzzzzz

2nd day, pagi2 pegi Sim Lim Plaza, sana kalau nak cari gadget2, computers, electronics, ha mmg sesuai. Zaf nak cari car charger tuk Blackberry Bold dia. Then kitaorg cari printer Canon for camera. Habis kat situ, pegi Queensway Shopping Mall Centre, situ plak semua barang2 sukan, Zaf mmg datang Singapore ni nak cari kasut futsal dia bole..huhuh sbb kat Msia takde size dia.. sini baru ada.. hmm kalau dah giler sukan, sanggup tu datang semata2 nak beli kasut futsal.. Ape-ape aje la..hihihi Ingat nak cari kasut Zahra, tapi byk dah habis.. huhu sadisnye. Habis kat situ lak, balik kat Orchard Rd, shopping lagi.
Baru sampai Orchard Rd., isi perut dulu, charge balik energy..
Nasib cuaca kat sini okay je tak ujan. Senang nak jalan Alhamdulillah Kat dalam Takashimaya
Actually we suppose to stay there 3D2N tapi Zaf ada urgent miting Isnin ni (bos panggil da..huhuhu), kena la balik smlam malam. Kul 11.30pm baru keluar dari Singapore, sampai umah tadi dlm kul 4.20am huhuhu penat...

* * *
Zahra: 2 dress (RL), 2 tops (RL & Gap), 1 skirt (RL), 1 tight (Gap),
Zaf: 3 shirts (RL & Kappa), 1 futsal tshirt (Le Coq), 1 futsal shoes (Adidas), 1 car charger (Blackberry Bold)
Yati: 1 top (Fred Perry), 1 brooch (Denni), 1 Jean (AX), 1 wallet (Prada)
All: Canon Printer for our Canon Camera. yeayyy =)

7 comments:

MeL said...

baby stuff klu kat sgp i ske pg kiddy palace. kira complete la kt situ n murah cmpare kl. sim lim mmg heaven gadget n c*i*n*a2 disana well manared bbanding org msia kan? ;p

atty's said...

tomeynya zara..beh nya ..byk copink

mamazana said...

bestnye yati... lama dah x g holiday. hubby asyik outstation je..

Liza said...

Bestnyer shopping kat singapore, lama dah tringin tapi budget yg ciput tidak mengizinkan

Nurhayati said...

mel - tak sempat nak ke kiddy palace, rugisssnye, hmm kat orch rd. pun tak habis round lagi huhuhu
c*i*n*a sana mmg well manared dari kita kat sini. ape sal ntah kan.
atty - ha mmg byk soping duit pun byk habis hihi

mamazana - hmm nanti bile dia balik o/s suh dia bawak gi jejalan ek.

liza - kalau byk duit mmg best la soping situ, itu pun pikir byk kali nak beli ke tak. =) paham2 le currency sana tinggi huhu

mel said...

nak tgk wallet prada!! :p
murah tak kat sana..??

Nurhayati said...

Mel, nak tgk ke.. malu ar nak tunjuk.. org lain lagi hebat..ngan LVsss, Chanelss nye.. hihi
sana kalau sale murah le, itu pun bukan yg cantik.. yang lain tu, price sama je..
patutnye masuk Prada tu, nak beli wallet order from my hubs friend. tetiba dia tak jadi plak, i plak yang terbeli.. "ter" wokeh..hihihi