Friday, July 31, 2015

Tips Untuk Mengelakkan Tudung Rosak Disebabkan Oleh Pin


Dapat tips ni dari facebook,
tak ingat sapa yg share kat timeline.
Cara nak elakkan tudung rosak akibat dari pin tudung.

Sape pernah ada masalah ni
angkat kening hihihi

Ada sesetengah pin tudung ai
buatkan kain tudungku rosak.
Macam gambar bawah ni.



Kalau sangkut tu,
habis tertarik kain sampai berlubang2 huhu
Itu pun tgk jugak material tudung tu.
Kena yg satin lagi la seram nak pin :(

Caranya senang je,
ada gunting, getah dan brooch2.



Potong kecik2 getah tu,
pastu masukkan getah tu sampai ke hujung pin.
Nampak tak semua pin2 ai dah ada getah.



Selalunya tudung kita tu tersangkut
kat bahagian bahagian hujung belakang pin tu.
Tak tau nak panggil ape hihi

Kita tgk sampai mana keberkesanannya.
Moga pasni takde la sangkut lagi kat tudung.

3 comments:

annapeje said...

apsal aru nk share tips neh abes tudung mak yg murah2 tue rosak ahahaha

Nurhayati said...

aku pun baru tau okeh.. dah bape byk tudung bawal aku jahanam :((

Has78 said...

ok. nnt nak tiru