Thursday, December 1, 2011

Goodies

Minggu ni Baby No.3 sudah 9minggu.

Masa first time checkup
tuk wat ultrasound,
doc tak dapat agak bila ai nya EDD
sebab period ai tak consistent
dan baby pun terlalu kecik.
Tapi masa tu doc cam assume dah 6 minggu.
So kena wat second check up pas 2 minggu.

Sblom balik doc bagi sampel susu
dan barang Pureen.



Pregnant kali ke3 ni
doc suh wat dental checkup.
Katanya takut gigi luruh.

Pas dah 2 minggu, datang lagi skali
tuk 2nd checkup.
Alhamdulillah baby dah nampak besar.
Dan dapat dgr heart beatnya.
InsyaAllah, EDDnya adalah 03/07/2012.

Kalau ikut history anak2 sblom ni,
bersalin awal...
so kemungkinan deliver ujung bulan 6.

Owh latest berat 41.5kg.
Sblom tau pregnant, dah excited sgt.
Dapat berat diidamkan.
Rupa2nya dalam turun berat tu ada isi hihi
Ape pun syukur alhamdulillah.

Seperti biasa sblom balik,
doc bagi lg barang2 tuk bawak balik.



Ada 2 kotak doc bagi.
So dalam kotak tu ada Mom's care voucher.
Jadinya ai nak bagi voucher2 ni kat uols.
Sape yg nak roger ek.
Voucher ni valid ujung bulan 12 ni je.




11 comments:

zailamohamad said...

masa i ngandungkan Ashraf, tak cukup kalsium, gigi sakit gusi bengkak & darah..memecam sakit yang mendatang..huhuhu tapi tak seriklah..bila tgk kwn2 preggy, rasa macam nak join sekali:P

fiza said...

Congrats yati on your 3rd pregnancy ☺☺

Take care.

Joy said...

ok sgt tu yati...dpt berat idaman sblm peknen..so nnt lps ni mudah nak turun balik ke asal..

Farah said...

yati!!! tahniah! alahai aku ni lama sgt dok dalam tempurung..baru tau ko pregnant.take care yer

LoVEaQshA said...

akk congratz,nk msuk 3 dah..hihihi
nti due kta dkt2la erk,zura insyallah awl bln5..:-)

tk cre ye kak..

Zuhaini said...

oh. rakanku preggy! alhamdulillah.. tahniah! semoga selamat semuanya... :)

mrsharis said...

seronoknyer peknen...

Rindu jer nak peknen lagi..

Ismi Umar said...

Awal Ti pegi check up kali ni. Aliah dulu rasa dah besar baru pegi kan

nydia-mama akif said...

Tgk org preggy... Mula la rase cam nak join da club gak... Hehe, tp lum ade rezeki lg.....)

Siti Fatimah said...

Alhamdulillah & Congrats!
Bestnyer preggy :D take care yeah!
#kuygketinggalanketeapi

mamamarissa said...

alamak babe...i terlambat tau that u're pregnant now...anyway, congrats & take an extra care ok