Thursday, December 29, 2011

Bola Padang

Dulu sblom kawin, baru kawin,
rajin ikut Zaf tgk dia main bola and futsal.
Almaklumlah time tu asik je berkepit memanjang.
Tp sejak ada sorang anak,
makin kurang..
kalau rajin je pegi.
itu pun kalau padang tu ada stand.

Pastu bila ada Aliah ni, jgn harap nak ikut.
Baru2 ni je ikut balik,
sbb Aliah dah besar.

Kali ni Zaf ada game kat Japan International School.
Cantik sekolah nya.
Opposite padang tu ada plak swimming pool.
Si Aliah sibuk ajak mummy nak gi situ huhu



Landskap sekolah ni cantik.
Aliah ni rajin mengutip satu2 bunga kat bawah tu.
Sampai tinggal 2-3 ketul rasanya,
dia kutip letak satu tempat.
Untung cleaner tu esok2,
tgk taman tu dah dibersihkan oleh sikenit ni.



Akak Zara plak melayan sorang diri.
Ape ntah dia nyanyi n bebel sorang2.



Tgh 1st half break.
Dorang ni lawan ngan budak2 jepun.
Haruslah kalah muahahaha
Dah tu dorang ni main ngan budak umur awal 20-an,
padahal team Zaf ni semua dah 30an keatas,
veteren lawan muda.. haruslah pancit.
Bape score lupa nak tanye.
Yg pasti kalah haha



Zaf ngan kasut barunya.
Bau kedai lagi masa main ni.
Kasut yg ntah bape belas dah ni.
Cepat betul jahanam kasut dia pakai.
Makan ke ape huh..
itu pun dia komplen kasut tak sedap.
Nak rembat tak best.
Macam2.. la laki aku ni.



Ikut Zaf, bukan leh tgk dia main pun.
Sibuk melayan anak2.
Gilers penat.. dah macam ai yg main bola.
Berpeluh bagai.




4 comments:

mEiZ SHA said...

hehehe comel laa pwincess 2 orang tue..cian mummy..mummy kena buli ek..:)

Joy said...

mesti mummy main kejar2 dgn anak dara kt luar padang...

wantie said...

Tu la kan bila ada anak kecik pergerakan terbatas samala kita.

follow dah

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

Hehe aliah dah beso senang nk begerak sok bebi dh kuo duk u,h jer la ahahaha