Tuesday, August 4, 2015

Sempat Gi Tengok Wayang


Semalam siang seharian kat luar.
Rutin biasa la hantar Aliah ke skool.
Balik umah iron baju jap,
pastu siap2kan Zara & Ariq.
Pukul 11 lebih keluar amik Aliah,
terus ai bawak pegi Giant.
Lunch kat luar je,
kepenatan beraya tak habis lagi.
Mood nak masak masih ke laut :p

Zara nak makan kat JM Bariani.
Ai pun makan sikit.
Patutnya puasakan,
tapi diriku batuk2 sampai muntah.
Sakit tekak dan rasa tak selesa gatal2,
perlukan air tuk legakan tekak,
jadinya smlm tu xjd nak puasa.

Tgh makan dapat wassap dari EnZaf,
suh amik dia kat Mutiara
sbb dia hantar kete servis.
Lepas hantar Zara ke sekolah,
ai terus gi amik Zaf.

Dia ajak lunch jadi ai temankan dia.
Makan kat Asam Pedas Mimpi Muor.
Si Aliah ngan Ariq ni dah makan byk
kat JM tadi,
masuk asam pedas ni,
nak makan lagi bole.
Tak kenyang2 ke apa budak2 ni ;)
Kata anak, padahal diri sendiri pun makan gak haha



Bukan nak amik gambar Zaf,
tapi nak amik gambar org belakang dia.
Penyanyi Hip Hop Altimet.
Cover la konon amik gambar Zaf.



Lama skit sampai plak Abil, Nabila Huda
ngan anak dia Keisha.
Comel anak dia.
Curi2 snap sblm balik hihi



Sementara tunggu kete Zaf siap servis,
dia ajak gi tgk wayang.
Ape lagi laju je la kan.

Bukan tgk citer katun ni.
Dorang berdua suh amikkan gambar.



Kami tgk citer Mission Impossible.
Dating ngan my "Tom Not Kurus"
dengan sikenit2 skali.



Habis wayang,
amik Zara kat sekolah.
Zaf bawak kami dinner dulu,
pastu hantar Zaf ke Mutiara balik.
Cuaca smlm hujan je sepanjang hari.
Tido pun best, sejukkkk.

5 comments:

annapeje said...

eleh mak pon mkn byk komplen anak ahaha abes la lebor la muka ahaha best nyer life mcm ko ahaha

Nurhayati said...

takyah tunggu lebar.. skang pun dah kembang semangkuk muka aku haha.. aku tak keje cam ko, open house memanjang opis ko tu.. makan sedap2 je.. lagi best :)

Zaila Mohamad said...

best betul aku baca blog ko, ya Allah hembuskanlah semangat untuk update blog sket kat aku ni..huhu

suka baca life ko Yati, asek makan-makan soping..takde masalah hidup langsung..haha

Has78 said...

terliurnye nk mkn asam pedas. sedapppnye

Nurhayati said...

zaila: ko skang tgh pembawakan budak.. takpe dimaafkan.. cam aku ni pembawakan cacing kerawit, malas mengalahkan org pregnant hahaha

has: suka makan roti cicah ngan asam pedas :)