Friday, August 7, 2015

Dating Berdua Tak Jadi


Kelmarin Zaf balik dr Kelantan.
Semalam dia keje dr rumah je,
penat nak keluar meeting bagai.
Dia bawak balik kuih ni,
ape nama tak tau.
Tanya Zaf dia pun tak tau hahaha



Sedap la jugak
tp takleh makan byk sbb manis2.
Zaf bgtau dia order air kat sana
pun manis giler.
Kalau mintak kurang manis masih tetap manis.
kena order air masak tuk kurangkan manis tu hihi

Memandangkan dia dok umah je seharian.
Ajak ai tgk wayang.
Pas amik Zara kat sekolah,
terus hantar anak2 kat umah maktok.

Nak tgk citer Fantastic 4
kat Strand mall aje,
senang dekat ngan umah.
Wefie lepas solat Maghrib.



Dinner dulu kat Subway sblm masuk wayang.
Sayur banyak melimpah ruah camni,
mmg ai suka sangat.



Tengah makan dapat whatsapp dari adik ai.
Bgtau Ariq mengamuk nak Mummy huhuhu



Masa hantar kat umah mak tu,
dia tgh tido.
Perangai dia kalau bgn tido,
Mummy takde kat sebelah,
kebiasaannya dia mmg menangis.
Manja sangat anak bujang ni :(
Masa tinggalkan dia tu,
dah terdetik kat hati,
ni mau mencari bangun nanti.
Kan betul la menangis taknak berhenti
selagi Mummy takde depan mata.

Bgtau adik ai.
15minit tak benti lagi nangis bgtau.
Dapat gambar lagi dari dia,
yes tak benti2 lagi :((
Bukan takat gambar je.
Video record suara melalak semua ada.
Stress Mummy nak oi.



Nampaknya niat nak dating berdua
ngan enZaf tidak kesampaian.
Lepas makan kami terus balik umah mak.
Sayang tiket wayang burn gitu.

Sampai umah mak
Ariq cepat2 dah depan pintu,
ngan air mata masih meleleh2 huhuhuhu
Kesianla anak bujang ni.
Tak leh berenggang langsung.

Amik la anak2 bawak balik.
Sebelum balik umah
singgah Subaidah.



Muka budak baru lepas mengamuk :p
Haish geram pun ada kat dia ni,
geram2 marah2 pun tetap Mummy sayangkan :)



Menyibuk la Zara.



Kesimpulannya kami dating berjemaah
kat kedai mamak aje hahaha

3 comments:

Zaila Mohamad said...

hahaha memang makanan oghe Klate manis2, aku pon tak tahan kalau balik kampung tak suka minum air di kedai sebab manis lah

kuih tu namanya akok dan yang putih tu lupa plak nama apa

kitorang sejak ada anak 5 mmg tak pernah ada masa berdua..takpe tunggu dah tua nanti kalau dipanjangkan usia, anak2 besar tinggallah kita laki bini haa masa ni datinglah sampai puas, haha

Nurhayati said...

hihi dah tua tu mmg la kan.. tinggal berdua je.. kalau umur panjang alhamdulillah. tp skang ni kita cuba dating mana yg termampu. boring la asik dating atas katil je :p

Has78 said...

yg putih tu tepung gomok. fav has tu.... dapnye.