Tuesday, August 25, 2015

Program Lawatan Sambil Belajar


Pertama kali Zara gi school trip tuk tahun 2015 ni.
Program Lawatan Sambil Belajar ke Kidzania.
Anjuran Kidzania dan Majlis Guru Besar Daerah Petaling Utama.



Excited Zara ni nak pegi.
Dapat surat dari masa bulan puasa.
Siap countdown hari2 hihi
88 orang pelajar dari sekolah Zara
yg ikut trip ni.

Trip ni bukan saja tuk dorang main dalam Kidzania tu,
tapi ada English Workshop skali.
Kemain kecik2 dah ada bengkel bagai.
Pagi belajar, tghari baru praktikal gitu hihi

Berkumpul 7.30 pagi,
Daddy dia gi hantar.
Ai kena uruskan Aliah nak ke sekolah.
Habis trip ni kul 4.30petang.

Menanti dia balik,
ada 3 buah biji bas tuk trip ni.



Turun dari bas,
dorang tak leh terus balik.
Kena masuk sekolah dulu tuk cikgu
edarkan makan petang.



Sementara dorang masuk dalam,
sempat la ai snap gambar berdua ni.
Bestfriend baru dia Zahira.
Bestfriend dia sblom ni Sharifah pindah.
Sedih dia kawan sorang takde.



Tiap kali amik dia balik sekolah,
mesti sebut nama Zahira.
Main sama belajar sama makan sama,
bestfriend sungguh.
Tanya dia mana kawan lain lagi,
katanya Zahira the only one speak English Mummy hahaha
the rest tu campur2 malay katanya :p
Tapi ada la jugak nama kawan lain dia sebut,
Rihanna, Fatima, Sofea katanya semua baik2 ngan Zara.


Lepas amik dia,
singgah kedai Ustaz.



Kedai ni mmg famous oleh semua orang.
Kalau nak cari aksesori tuk phone ke,
tab ke ape2 la tuk gadget,
sila la terjah kedai Ustaz ni.
Sangat murah.
Ai tukar tampered glass kat phone
RM5 je okey.
Tuk Tab Lenovo yg baru beli tu
RM 10 aje.
Andai kata pecah takde la ralat sgt kan.

2 comments:

annapeje said...

wahh dah ada pegi rombongan hehe best ... haha mana x bestfren dah itu jerk yang dia nk bercakapkan hehe..yes aku yg duk jauh neh pon skrg tetap pg sana juga sbb berbaloi hehe

4 Kay-E said...

Seronoknye kalau dpt join rombongan sekolah ye.
Eizan je belum ada trip ke Kidzania dari sekolah.
Abang & kakak2nye dah sampai dgn kawan2 dari sekolah. hehee.

Wah Yati pun dah ke kedai ustaz ye :)