Thursday, October 10, 2013

Jogging


Baru menceburkan diri berjoging petang hari.
Ni pun takde la hari2
seminggu sekali je.
Jadilakan dari takde.
Gara2 enZaf berjoging [link],
ai pun join jugak la.

Hari pertama joging
xde pun amik masa n jauh.
Bila upkan pic kat FB
baru ada kawan suggestkan pakai aps RunKeeper.
Thank you Has.
Sgt membantu okeh :)

Memandangkan joging bawak anak2.
Takde la lama berlarinya.
Bergilir2 ngan Zaf.
Tapi yg lama dia la.
Ai dah semput.
Almaklumlah beginner katakan hehehe

Wajib amik gambar selepas berjoging.
Wat kenangan hahaha poyos.



Takat ni mampu 1km lebih je.
Lebih dari tu mintak nyawa hoho



Mula2 lari konpem sakit betis bagai.
Pas dah 2-3 kali lari okey dah.
Badan pun jadi lebih ringan.
Dan stamina pun dah okey sket.
Almaklumlah jaga 3 org anak kat umah.
Tak sempat panas bontot okeh.



Zara & Aliah pun joging gak.
Last round sblom balik,
ikut berlari ngan daddynya.

5 comments:

Has said...

keep running yati. nnt try aim 2.5 km. upgrade mileage skit2.

annapeje said...

yeayy bangga juga hehe nanti tahun dpn lari sama2 tau eh kalo dpt la sbb aku baby kecik ...jgn ko plak peknen ahaha

attyfir said...

kty ni ntah bila nak start berlari ni .bz je sokmo .

CikPuanHaLia said...

Wahhh..bestnya jog. Dah slim sgt ko beb..menjeles aku..huwaaa

hazlina azmi said...

at least kena jugak jogging sekali semnggukan..
blogwalking....feel free to visit blog saya pulak dan be my followers ya..http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/