Monday, July 29, 2013

Mencari baju raya anak


Semalam kami pegi Mid Valley n Gardens.
Misi adalah mencari baju anak.
Especially baju melayu tuk Ariq.
Merata kami masuk.

Penat berjalan, merehatkan kaki.
Mummy n the girls.



Daddy n Ariq.



First time amik gambar reramai sementara tunggu lif hehe
Gambar jauh dan blur.
Bole try lagi next time.



Susahnya nak dapatkan baju dorang.
Baju melayu yg tuk umur setahun,
besar gelebeh tuk Ariq.
Orang kenitkan harus la kena cari lagi kecik.

Last skali masuk Jusco, MV.
Jumpa size 8-12m punya.
Tu pun kaler yg nak takde.
Zaf nak warna biru tuk tahun ni.
Dah kena tukar kaler,
cari ape yg ada je.

Pastu Zaf kata beli la tuk Zara n Aliah terus.
Dia malas nak pikir n cari tempat lain dah.
Tu keje ai la kena mencari warna yg seakan sama ngan Ariq.
Nak cari yg sama corak takde size.
So beli lain2 tp warna lebih kurang.



Balik umah anak dara melaram ngan baju raya dorang.
So tahun ni automatik tema hijau :)



Zaf kata takpe la tak sama,
lg pun bukannya selalu pakai.
Next shopping cari baju cam dress skirt bagai.
Yang tu Zaf kata leh beli byk,
sbb tak raya pun mmg pakai.
Betul jugakkan.

5 comments:

Linda Yusoff said...

EH COMELNYA BAJU BUDAK2 TU.. HEHEH.
Akak smlm kita kat Mv gak. huhu. takde rezki jumpa

annapeje said...

amboi anak dara dua orag tue dah mcm model haaaa..mana gambo ariq heheh ..gambo ariq kat dpn lift tue bkn main lg buat mimik muka :))

CikPuanHaLia said...

Comel sgt2 baju kakak n aliah..berkenan aunty..esp baju aliah..

arda said...

comel nyaaa tgk pic akk satu family...comel2 baju diaorg..sume la comellll..

Has said...

Has tinggal nak belikan bj melayu ac ery je. lain-lain settle dah