Wednesday, January 27, 2010

Sushi

First time menjejakkan diri makan kat Sushi King.
Hi-tea la kekononnye.
Sblom ni kalau nak makan makanan nippon, makan kat shogun.
Kat sini takde la cam shogun penuh ngan buffet bagai.
Dan pasti rege tak semahal shogun jua. ;)

Si Zara ni seronok dok sebelah makanan gerak2 ni.
Habis tiap satu tunjuk2.. sampai mummy dia tgk pun penat.
Nasib tak kaco n pegang, tunjuk je..



Antara makanan yg kami makan.
Kacang peas ni kalau makan tak reti nak stop. Nak sumbat je dlm mulut.
Seaweed tu rasa pedas2 sket.

Kalau yg telur ni mmg feveret en Zaf.
Blah kanan tu deep fried scallop. sedappp

Feveret Zara kat sini, dia suka makan Grilled Mackerel with sweet sauce.
Manis kan mmg budak2 suka.

Dan lagi satu dia layan green tea.. hehe
yang panas lak tu.


Actually mummynya suka makanan2 jepun ni.
Kalau ada tempat best sila rekemen ye.
Yang penting sedap dan harga berbaloi-baloi =)

21 comments:

zailamohamad said...

Zaila suka ke Jusco then beli nasi unagi (belut) dia & pilih banyak lagi makanan jepun kat situ especially Jusco MV (banyak gila choices makanan dia)
Btw Yati, zaila ada anjur contest kat blog Zaila, silelah join & ajak kawan2 Yati join sekali ya;)

Liza said...

why don't you try saisaki japanese buffet at UOA Jln Pinang KL, best sgt, try ler come on weekends

LiAnA said...

alamak tgk ni tetiba ingat teppayaki huhu..lapor lak perut

sujaihah said...

alahai,,ni la salah satu restoran yang saya tak masuk lagi...masalah tak reti pakai chop stik..hu hu

shila ariff said...

sushi king..my n hubby feveret...suka lepak2 kat situ..suka pilih2 sushi2 yg bergerak2 tu..sampai rambang mata nak memilihnya...but sometimes, asyik yg sama je yg lalu..kena pi tempah lak..

Liyanaroxx said...

ya allah....comelnya si kecik nih..pandai btol dia makan sushi ek kak yati?geramnya tgk pipi dia...cute~!!!

Rozita said...

oh..akak mmg tak suka makanan Jepun nih~

mrsharis said...

serius aku tk pernah lg try makanan jepun ni. Tk terbuka lg ati nk try..hehe

momguess said...

jiran sekawasan...
aku mmg FAIL makanan jepun ni

Mr. and Mrs. Mizan said...

my sis mmg suka mkn sushi, dia ade ckp saisaki japanese buffet kat UOA Jln Pinang KL tu best.. tp kite x tau la sgt, sbb x berapa mkn..pernah try, tp x ley nak telan.. hehe kalo western, ok la..
btw, tomey la zara.. dah pjg rambut dia..

[-suziey-] said...

waaa pndai gk zara mkn sushi yek..hehe

~Zetty84~ said...

wah...zati pun suka sushi...!!!
leh geng dgn akak..
psst...last week zati turun KL, lupa nk inform akak...
kalu x, leh jupe zahra... ;p

mummysyafie said...

wahh..zara lagi terror dari untie leh makan sushi..untie tak lalu la

CiKaYu said...

sushi sudah jadi restoran kegemaran kami bertiga

mummy_adam said...

sedap nyer lama xmakan, makanan nippon nie..teringin jugak lah..huhu

CuTeMiUt78 said...

wah.. kemain lagi zara mkn sushi ya

atty's said...

argghh..lapo nengok zara makan..

Dee said...

i x suka sushi..tp bos2 kt opis ni kalo nk mkn japanese food mesti gi kampachi restaurant kt pavillion..trylah..sedap kot..

mEiZ SHA said...

dapnyerrrrrrrrrr..:)

CT NORAMIZA said...

yati, saya x blh masuk makanan jepun, nak kena ikut yati ni kot2 rasa selera tu blh bangkit :) yati, samalah kita, x de mood nak cerita dah kat blog, dahlah badan x sihat huhuhuu...

ikiqzana said...

klu sushi kurang sikit.. selalu makan makann jepun yg dh bergoreng atau dh masak je..

teringin plak nak makan tappayaki.. hehehe