Thursday, January 21, 2010

Iswara ngok ngek

Kejadian lunch tadi ngan opismate, nak balik dah.
Berlaku drama skejap hihi
Ada ke bengong satu kete ni dah blocked kete kawanku ni.
Cam biasa la, hon byk kali.. bukan banyak kali je kuat giler plak tu.
Tak tau la tuli ke ape iswara owner ni kan.


Ha meh tayang no plate kete dia plak. hihihi
Yang kitaorang ni tak larat dah nunggu dekat 15-20min.
Nampak abang MBSJ bgtau kete ni, dia kata takpe.
Tow truck on the way. Sblom tu kete ni dah kena ticket, ha padan muka.


Dlm 10min tow truck pun sampai.
Blakang kete Iswara ni kete Saga.
Makanya kete Saga ni kena tarik dulu.
Time sibuk2 kete ni nak kena tow, baru la owner Saga n Iswara terkedek2 datang.
Baru nak kecoh, kete Saga ni orang melayu, siap bgtau nape tak call dia.
Dia ada letak handphone no kat kete.
Kitaorg plak tak kisahkan Saga tu sbb kete dia tak block kete kami pun.
Kalau kete dia alih pun bukan kami dapat kuar gak.
Kete Iswara tu yg kami kisahkan. Tapi ownernya plak ngok ngek.


Bagi abang MBSJ enterframe dlm drama ini hihi


Ha ni la muka apek yang tuli tu.
Tak dengar kitaorg hon bagai nak giler.
Yg pasti dia kuar dari kedai makan.
Melantak tak ingat agaknye.
Dah tu bukan nak say sorry ke ape ke.. lagi tanye ada hon meh? ada meh?
Bengong!!!


Kalau dah letak double park, reti2 la letak no fon kat kete.
At least kita leh call alihkan. Tak pun kalau dah kebulur sangat.
Ko makan la dekat2 luar restoran tu.. jgn dok dlm sangat.
Bila orang hon tak dengar.
Kena la alert sket.
Ni tak wat orang susah je.

Rasa geram lak kete dia tak sempat tow..
terus blah.. huhuh

25 comments:

sI tEDI said...

seronoknye situasi macam ni! maksudnya.. bab tow truck angkut mengangkut.. aku belum pernah tgk lagi!

mummy_adam said...

sakit nyer hari.. kalau i bwk kete kebal, i langgar jer kete isawara tu.. hahaha, padan muka..

Nadia Dzai said...

i pon byk kali kena mcm nie. geramnye tak ingat, menyusahkan org. tak pernah lah i double park org macam tue, susah payah cari juge parking jauh2 :)

Connie said...

huhhh... apek ni mmg dah thp kebulur sgt kot.. tu yg smp x denga... huh... elok kete dia tu pon elok do tow kan... nyusahkan org tul..

LiAnA said...

mmg hanginkan kalau org jenis blur mcm ni.. tgk muka owner iswara tu pon rasa nak hempuk je wakaka

Liza said...

i hate this too, ada one time we went to this wedding at dewan perdana felda and someone block our car, dekat sejam ler tggu

LoVEaQshA said...

Muka pun cam blur jer~!!
Bongoks betul!!!~

Lau zura memang da kna maki org2 wlpn dlm hati takut gak kan lau maki ikut suka2!!~hehe

CT NORAMIZA said...

la, bengongnya, blh imagine mcm mana yati & friends punya bengang, kalau ct pun sama gak. ngokkkkk

Sidratul Muntaha said...

yati..
lain kali ltk ler tajuk apek tuli yg bengong!!
ekekee.

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

anna mmg bengang kalo der org yg camneh ...rasa nk lempang2 jerk nyusahkan org huhuhu

Queenin Murni said...

hahahha! siap dpt snap gambo dia tuh yg kelako tu.. femes sekejap u!

hehehe!

Zuhaini said...

oh.. packnya parking situ ek..

nydia-mama akif said...

pernah kene gak...mmg sakit hati,suke2 block kete org,yg lagi sakit hati dah dkt 20minit tunggu minah tu datang dgn muke kurang ajo siap membebel2...bukan nak mintak maaf, ko yg salah...sakit ati wooo

Liyanaroxx said...

bongok punya driver..mmg pantang yana kalo org dah block kete,tapi x reti mintak maap....haih~!!

honeylanz said...

drama kete kena block mmg sakit hati..

Mama Mia said...

hehe..i can imagine your frustration, yati..

[-suziey-] said...

lor ini org manyak tuli la..hahaa..sabo yati..geram gk baca:D

QuEeN Of 2 Heroes said...

x pasal2 tuan keta ngan no plate sekali femes! hahaha

Mr. and Mrs. Mizan said...

wahh title yg menarik.. cerita pun best jgk.. bila baca, kite pun jd geram kat brader iswara tuh sbb keter dia x sempat kena tow.. pastu bley sengih plak bila kak yatt snap pic dia... hahahhaaa

ABH said...

eeeeeeeee....mmg sakit jiwa la klo jumpe org pekak badak cam tuuuu...

zailamohamad said...

tak pernahlah pula hadapi situasi macam ni, tapi memang teruk ah kalau buat macam tu (kalau letak no. phone tu kira ok juga)..herm, macam2

gEe said...

eei..mmg nyampah kalau kena mcm ni..i kalu terpaksa double park tak senang duduk, skit2 pegi intai keta skit2 pegi intai keta..kalau boleh tamau susahkan org..hish..mengong punya iswara..

4 Kay-E said...

Mcm dlm drama tv ye.. hehee...
mesti havoc :P

mrsharis said...

benci pulak aku tgk muka cha ya nun alip tuuuu..

CuTeMiUt78 said...

isssshh.. memang nampak muka bengong apek tu.. geram gak ni