Tuesday, January 19, 2016

Dapur Mama: Original Nasi Kukus


Skang ni bersepah2 jual
nasi kukuskan.
Nak plak pekena tengah panas2 tu kan.
Pergh memang terangkat.

Masa cuti kat Kuantan ni pun,
kami makan nasi kukus kat Dapur Mama.
Kedainya kat Indera Mahkota.



Designnya wat macam makan kat fast food.
Suka sbb cantik dan pasti ada ekon
sejuk nyaman je nak makan.



Kat sini dia bagi ayam seketul camtu,
beza ngan Warung Kita yg ai biasa makan,
ayam goreng ketul2 kecik.



Makanannya sedap hingga menjilat jari,
ke sbb dah lapar sgt hahaha.

Tengok memasing makan tak toleh kiri kanan dah.



Kemain lagi anak2 dara ni posing.



2 comments:

Eliss Mie said...

shah alam biasa kalau nasi kukus biasa ayam berempah kan. kalau ayam kecik2 tu biasa nasi kak wok..hehehe

Nurhayati said...

Ooo yeke haha nampak sgt tak expert bab2 makan ni. Skang paham dah. Terimakasih elis di atas pencerahanmu hehehe