Tuesday, January 12, 2016

2nd Year at Genius Aulad


Hari Rabu lepas hari dinantikan
oleh Aliah plak.
Dia pun tak sabar nak ke sekolah.
Siap cakap ngan ai
lamanya cuti.
Bosan sgt ke dok ngan Mummy nak oi.

Masa hantar dia sekolah pun ai tak sempat
nak bergambar berdua ngan dia.
Sampai2 depan sekolah,
teacher dah tunggu kat pintu.
Terus la dia masuk dlm.
Parents mmg tak bole ikut sama la.



Balik dari sekolah baru la dapat bergambar ngan dia.
Kat celah kereta pun jadi la.
Ni pun Zaf amikkan.
Tq Yang!



Time ni ai dah baik selesema
tapi batuk plak.

Tanya Aliah best tak school.
Of couse la best jawabnya.
Tanya lagi ada belajar tak.
Dia cakap tak de
main je hehehe
Hari pertama mmg teacher pun
bagi korang happy2 je kan.
Tunggu minggu ke-2 :p

Yang ni gambar masa hari Isnin lepas,
Induction Day.
Gi kelas jumpa teacher n amik message book.
6 Istanbul nama kelas dia kalini.



Class teacher Aliah tuk tahun ni.
Teacher Ell.



Teacher ni awal2 cakap dah,
dia garang hahaha
ai mmg suka garang2 bagi budak2 ni
disiplin sket,
jgn manja sgt nanti naik kepala.

Aliah 6 tahun dah,
tahun depan dah Darjah 1.
Mudah2an dia terang hati dalam menimba ilmu.
Tahun ni ai fokus lebih kat Aliah.
Nak mantapkan lagi baca, tulis & eja.
supaya Darjah 1 nanti dia lebih bersedia :)

5 comments:

Eliss Mie said...

macam kecik rasa aliah rupanya dah nak darjah 1 tahun depan. kita dah semakin tua :)

annapeje said...

huhu focus adik plak ..insyaAllah bijak mcm kakak dia juga neh hehe ..aku harammm nk begambo ..sbb tahun neh peje punya tugas ahahaha

Nurhayati said...

Kan tua dah kita huhu... Kita kenal dulu zaman anak sulong kita blom setahun lagikan.. Skang semua dah sekolah.

Nurhayati said...

Aamiin.. sentiasa doakan yg terbaik tuk anak2kan. Aku ni bergambar pun hari pertama je.. Bukan hari2 hahaha

Dewi Aja said...

Hello!
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)
Dewi