Tuesday, December 15, 2015

Cousin Zaf bertunang!


Sabtu lepas banyak aktiviti.
Pagi ai pegi GA Aliah ada Open Day,
pastu bayar terus yuran tuk tahun depan.
Wah tahun depan dah 6 tahun,
besar dah anak Mummy ni.
Pastu tup tup tup masuk darjah 1 plak.
Masa gi sana semua nak mengikut,
angkut la 3-3 askar,
tinggal Daddy dorang je kat rumah.
Bila anak sorang semua Daddy dia ikut,
dah masuk 2-3 pandai2 la Mummy urus sendiri :p

Bab Aliah setel dah,
tinggal Zara je tak membeli apa lagi.
Yuran Aliah je dah pitam.
Duit macam air keluarkan.
Habis seribu lebih camtu je fuhhhh...

Tengahari plak kami pegi Puchong,
cousin Zaf bertunang.
Berkumpul kat umah mak sedara.
Cousin dia lelaki,
lupa plak nak snap gambar dia.
Bertunang ngan orang dekat2 gak,
area Puchong.
Pandai cari jodoh,
senang benor nak balik kg nanti hehe

Ootd baju yg dipakai haritu.
Seyes tak tau nak pakai baju apa.
Last2 whatsapp adik mintak pinjam skirt dia.
Berkenan tgk masa dia pakai time sanding cousin kitaorg [link]
Palingbest muat plak tu,
perasan slim terus hahaha



Cantik tunangnya,
pelamin pun cantik jua.
Dah bole bernikah terus pun yer jugak.
Tp tak amik full plak pelamin tu.



Tengah majlis tu berjalan,
hujan lebat turun.
Kuat angin sampai backdrobe kat photo booth jatuh,
sipi2 je la Aliah amik gambar kat situ :)



Nasib baik selesai bergambar,
hujan berhenti.
Budak2 ni menda pertama terjah kat
bhgn eskrem.



Bergambar ngan anak bujang.



Otw balik baru teringat terlupa nak amik
gambar ngan anak2 dara.
So amik gambar dalam kereta je.
Ngan anak no.2 nih,
jenuh suh pandang camera
taknak..nak tutup mata.
Diakan drama queen :p



pastu suh Aliah plak amikkan gambar ngan Zara.
Anak no.1 hehehe
Banyak cikadak juga ni.
Ikut mood dia.



Dari majlis tu kami balik semula
ke umah mak sedara Zaf.
Lepak sampai lewat petang.
Ikutkan malam tu ada wat jamuan,
siap ada kambing golek bagai.
Tapi sayang tak dpt join,
sbb malam tu ada wat makan2 kat umah mak ai plak.
Dari Puchong tu straight ke Sg Buloh.

4 comments:

annapeje said...

cantik pelamin dia ...huhu aku pon blom bayo apa lg neh ahahha mggu neh openday ..menangis la tepi perigi wakaka ...haaa kan mmg payah nk begambo ngan anak2 neh ...kalo aku dorang sabotaj letak tangan la letak kepala la :P ...bila x nak ambik gambar dorang marah plak :P

Has78 said...

skrg musim kenduri kan. has sabtu-ahad mmg mkn nasi minyak saja sejak cuti sek ni. pastu mula la x tau nk pakai baju apa :D

Zaila Mohamad said...

rajinnya ko nak bergambar tapi sebenarnya bagus juga untuk kenangan kan

aku ni sejak dah besar macam anak gajah, nak tengok muka sendiri pon takot T___T

Nurhayati said...

anna: aku siap kena marah ngan ariq tau kalau dia amik gambar aku tak wat peace hahahaha

has: itula.. padahal ada je baju tapi mengada bajet retis pakai baju baru manjang :p

zaila: aku pun dah macam gajah gak ni, tapi fedulik la, nak wat kenangan kat blog. bila keluar wajib amik gambar anak2.. mak gajah je kekadang menyelit2 hahaha