Wednesday, April 8, 2015

Minggu 1: Kecilkan Peha


Dah seminggu bersenam.
Kalini alhamdulillah paksa diri
nekad tuk jogging walau mcmana skali pun.
Semuanya gara2 enZaf.
Dgn nada sinis dia ckp
sambil tunjuk kat badan ai
Ni kurus ke?!
Huarghhhh sedih ok
Tp takpe jgn jdkan kesedihan tu
buat kita lemah dan patah semangat.
Disebabkan ke"sinis"an dia tu
ai berazam tuk menyahkan
Segala lemak2 degil dlm badan.

Paling ketara part badan yg byk lemak
Adalah peha ai.
Peha dah mcm ayam kfc
Rupa peha pun dah sama mcm bontot.
Pastu peha kiri kanan dh berlaga ok.

Tapi ai xde la sampai
Bersenam tanpa henti
Diet mcm nak giler ke hehehe
Apa yg ai buat minggu pertama.
Ai jogging tp bukan hari2
Dan target ai joging
Buang 300kalori.
Bukan tak bole lebih
Tp takat tu je yg mampu,
lebih dr tu rasa nak tercabut jantung haha

Part makan plak
takat ni xbole lagi nak control.
Ai makan je semua menda
tapi tapi dlm kuantiti yg sedikit la.
Semuanya makan separuh je.
Pastu bykkan makan buah2an.
Epal sebiji sehari buat masa ni ;)
Tapi kalau dah lapar tu,
makan banyak gak haha


*pic credit to cipartpanda.com & moto-kid.com

Hari yg tak jogging tu
ai buat squat & lompat bintang.
Tp buat tu bila larat je
Xde la tetapkan
Kena buat 50kali jugak ke apa.
Hahah masih xdpt nak disiplinkan diri.
Tp kurang2nya buat dr xbuat langsungkan.

Sblom exercise lupa nak ukur lilit peha.
So ukuran peha minggu pertama 21.5inci :(
Tunggu minggu ke-2 plak nanti.
Harap berkurangan.
Ceh baru seminggu
dah verangan nak slim cepat haha
Takde target nak berapa inci
Janji peha xberlaga tu kira ok dah la.
Nak kurus sgt pun takde la jugak.
Yang penting berat badan ideal sudah.

4 comments:

annapeje said...

bahahah keep it up yati ...aku pon kejap buat kejap tak wakakka adoila lengan dengan peha nangis kalo tgk

Nurhayati said...

Aku sblom ni pun on off okay. Nak disiplinkan diri tu yg susah. Ini pun harap2 rajin selalu huhu

Has78 said...

has pun baru nk gigihkan diri workout...part diet tu susah nak control lagi. yati try HIIT.

DaZzlingLilLy said...

yati,i dulu rajin wat squat..tapi peha membesar pulak sebab dia build muscle peha jugak selain nak firmkan bonbon