Monday, January 6, 2014

Zara's First Day of School


Pagi tadi Zara dah start skola.
Malam tadi dia tido lambat okeh,
xsilap kul 1 pagi.
Sronok sgt sampai xleh tido agaknya.
Nasib pagi tadi senang bangun.
Bgtau suh mandi nak skool,
cergas je dia xbyk bunyi.
Harap2 berterusan la hari2 mcmnikan.



Aliah pun sama excited gak.
Sbb dia pun nak skola gak cam kakak dia.
Dari 2-3 hari lepas,
cakap nak skool nak skool.
Nampak kakak dia pakai uniform,
dia pun nak jugak huhuhu
Puas explain kat dia berkali2.
Turn dia next year.



Pagi2 buat drama dah hehehe
Aliah Aliahhhh tue la dia.
Kalau takde drama 1 hari mmg bukan Aliah namanya.

Disebabkan harini hari pertama,
Daddy pun join gak sesama hantar.
Tapi hantar je la,
masa balik Mummy kena amik.
Daddy dah gi keje.
Kira official ai jadi supir masa amik tadila.

Tgk la yg kanan tu,
pun sibuk pakai bag jugak ;)



Memandangkan Zara dah 2nd year
kat GA ni,
kami xde la risau sgt.
Dia dah biasakan.
So hantar dia kat depan pintu,
pastu dia gi sendiri.
Pergh terasa dah besar sgt anakku.

Lepas hantar Zara,
Zaf ajak breakfast dulu.
Kami makan roti canai kat Ravi's Banana Leaf.
Best dah bukak kat KD.



Minggu ni minggu orientasi kat GA.
so dorang balik awal 1 jam,
lepas tu ikut schedule mcm biasa.

Ni antara aktiviti dia
buat tadi kat skola.
Teacher suh lukis ape2 je,
dia lukis family picture.
Suwit sangat
Nampak sangat kami slalu makan,
lukis pun kat atas meja makan gitu hahaha



Pastu semua sama saiz,
yg penting Mummy kat tgh okeh.
Writing dia masih xcantik lagi.
Byk kena praktis lagi ni.

Pastu cam biasa la rutin harian balik skola.
Bercerita apa dia buat,
sapa kawan dia nama ape,
makan apa kat skola tadi :)
Syukur alhamdulillah,
semuanya berjalan dgn lancar.

4 comments:

annapeje said...

wah2 best nyer aku rasa ank pompuan mmg becerita kot sbb aqil x nk citer ngan aku pon sob2 org tanya pon nk x nk jwp asik citer ngan daddy dia :P

Eliss Mie said...

macam nak sama dengan baju sekolah my nuha :)

Mummydearie said...

Salam singgah,

Seronokkan melayan anak-anak at this age. Banyak sungguh yang nak diluahkan kat Maminya. My son pun suka bercerita sepanjang jalan balik ke rumah lepas fetch him from school.

Fiza Rahman said...

Aliah bley gang ngan qahirah lah. Selalu gak buat drama pepagi. Pon tak sabar nak skolah. Masukkan dia playschool jer dulu.