Saturday, January 4, 2014

Pandai Merajuk


Hari Ahad lepas kot,
Zaf ckp nak bawak anak2 gi Farm In The City (FITC).
Si Zara tau la bila Daddy ckp cmtu
harus la excited anak tu.
Siap bgn awal tak sabar.
Ntah mcmana ada hal itu ini,
nak jadikan cerita,
xjadi la nak pegi.

Ape lagi muka ketat la anak dara tu.
Daddy bawak la dia keluar jugak,
gi Sunway Pyramid gitu.
Dia pun dah boring balik2 shopping mallkan.
Sepanjang dalam kereta diam je
pandai merajuk dah budak tu ;)
xamik gambar plak muka ketat dia tu :p

Masa sampai Sunway Pyramid,
gi kat entrance sbb nampak unicorn.
Unicorn, horse, pony mmg feveret dia la.
Suh amik pic kat unicorn xnak,
pastu muka masam.



xnak amik pic dia sorang ngan unicorn,
nak with Mummy katanya huhuhu
Yang best Aliah pun ikut protest
sama cam dia hahah
anak ooo anak

Tuk menghilangkan duka lara anak2,
tanya Zara nak makan ape.
Dia cakap nak makan kek,
wah sama cam Mummy la ko ni.
Kalau sedih stress mula cari kek :)

Jadi Daddy dia pun bawak la
gi makan kat Secret Recipe.

Order Spring Roll.



Strawberry Marshmallow Cheese ai punya.
Stress jugak haha



Zara & Aliah cam biasa,
Chocolate Indulgence.



Dapat kek baru muka happy.
Pergh lega rasa.



Ariq pun nak kek jugak.



Tapi jgn ingat bagi kek dah habis.
Pastu hari2 sket2 tanya,
bila nak pegi zoo zoo zoo.
Anak2 ni bila kita dah janji or ckp ngan dia,
kena tunaikan.
Kalau tak ni la jadinya.
Selagi xpegi paham2 je la.
Rasanya esok nak bawak dia,
sblm dia start skola Isnin ni.
Moga2 Daddy dia xde hal amin..

2 comments:

annapeje said...

amboi kakak zara kuat merajuk mcm mummy ekk ahahha maerajuk betul2 plak tue...mummy ari2 stress tue slalu mkn kek ahaha

Fiza Rahman said...

Alololo...pandai merajuk yer. Tapi anak2 klo kita dah berjanji memang dorang akan tuntut.