Sunday, January 5, 2014

Jadi supir esok


*pic googled.


Esok anak sulong dah start skolanya kat GA.
Maka bermulalah episod menghantar dan
mengambil dia spt tahun lepas.
Zaf pernah tanya
nak amik van tak tuk Zara.
Tapi ai tolak,
sbb ai lebih suka wat sendiri
walaupun tahu kekadang letih dan huru hara.
Almaklumlah nak hantar amik dia,
kena angkut skali Aliah & Ariq.
Bukan bole tinggal dorang sendiri kt umah.
Giler namanya.

Biar pun susah payah,
demi anakkan, sanggup...
Lagipun ai nak spend masa lebih dgn dorang
dari segala2nya.
Selagi bole gitu.
Ape ai buat, mana ai pegi,
nak bawak dorang sama.
Sbb masa kecik ni la dorang slalu bersama ngan kita.
Esok dah besar,
bila masuk asrama ke
universiti ke kan.
Kurang dah masa bersama.
So skarang fokuskan ngan ape yg ada.
Bak kata Liya "suka & redha" :)

Ni ape yg ai rasa,
korang jgn la nak comparekan
diri sendiri ngan org lain.
Sebab tak samakan.
Yg penting kita hormat
pandangan dan cara masing2.

hmm harap2 senang la anak dara tu bangun esok.
Harini last check barang2 skolah dia.
Takut ada yg tertinggal.
Mummy dia yg excited lebih :)

4 comments:

CikPuanHaLia said...

Kan T. Bertuah ko sbb dpt uruskan semua hal anak2 sendiri. Moga susah payah kita utk anak2 dipandang olehNya..

annapeje said...

jeles mak nok sob sob lap air mata bila baca n3 neh kahkah yer la betoi apa ko ckp bila dah beso esok x der dah peluang camneh

Dee said...

betul tu..kalau ada pilihan semua ibu pun nak buat cam sis buat..penat tp seronokkan..

Fiza Rahman said...

Betul3x. Aku pagi petang jadi supir ☺☺