Thursday, December 12, 2013

Ke Kg.Gajah & Ipoh


Sabtu lepas ada wedding
ex-opismate masa keje kat Shah Alam dulu.
Kat Highway Plus Utara-Selatan,
banyak giler kereta.
Cuaca mendung, hujan rintik2 sekejap2
plus kereta banyak,
jawabnya mmg slow la drive.



Kendurinya kat Felcra Seberang Perak,
Batu Gajah.
Makan masa 2 jam nak sampai,
lenguh montot ai huhuhu



Sblom tu dah tanya Zaf,
nak pegi tak sbb kendurinya jauh.
Zaf kata okay je
sambil tu leh jalan2 tempat orang.
Kalau nak pegi takde motif memang takkan sampainya.

Sampai2 dah kul 3.30petang.
Semua org dah balik haha.
Tapi nasib ada lagi lauk pauk.
Jadinya kami makan dgn aman tanpa sesak :p
Dah la makanannya sedap2.
Memang terbaik :)

Pas makan dapat berborak ngan pengantin lama.
Kalau tak jgn haraplakan.
Mcm biasa bergambar sblm balik.
Kenal Gma ni masa wat praktikal kt opis S.Alam.
Lama dah ai benti company tu,
tahun 2006 tak silap.



Pengantin lelaki tgh solat,
bergambar ngan pengantin pompuan sudah.
Selamat pengantin baru buat Gma & suami,
moga berkekalan hingga akhir hayat.

Door gifts dari pengantin.



Otw keluar dari Kg. Gajah,
sempat beli goreng pisang.
Masakan kg mmg sedap.
Pastu Zaf beli tempoyak tuk ai haha
terus nyanyi "Oh kome durian dah berbunga" :p



Alang2 dah berjalan ni,
kami tak balik umah.
Sambung perjalanan terus ke Ipoh.
Nak gi umah adik ai.
Mak Long rindu ngan Aira :)



Anak2 ni,
xsempat nak mandi tukar baju.
Terus terjah menan2 yg ada.



Anak dara Aira ni nak ajak Ariq main.
Tapi anak bujang ni wat tak tau je huhu



Kami tak tido pun kat Ipoh,
balik sbb Zaf ada koje.

6 comments:

annapeje said...

wedding kat kg2 neh best sbb lauk mmg sdp2 n dtg lambat lauk still ada lg ahahha ...eeeii comeinyer aira :D

Eliss Mie said...

pernah smpai beberapa kali kat kg gajah sebab uitm ada pusat latihan kat situ.

Rozita said...

byk nya menan..

Suzana Ikram said...

mana-mana tempat kalau g semua jem.. minggu depan pon ada kenduri kahwin pikir dua tiga kali nak g.. hihihi

lama tak singgah sini.. tengah rajin.

CikPuanHaLia said...

X sempat nak gi sebab haris ada program kt taman..huhu. cantikkk sgt gma..

Fiza Rahman said...

Kg Gajah...kampung mak mertua.