Friday, November 22, 2013

Little Ihtifal & Readers Theatre 2013


Sabtu lepas 16hb ada persembahan
akhir tahun sekolah Zara.
Combine skali dgn GA Kota Damansara
dan GA Bandar Permaisuri, Cheras.
Buat kat Dewan Sivik, MBPJ.
Ai bawak 2 org adik, patutnya MakTok n TokAbah dia ikut
tp dorang ada hal so MakSu n MakTeh yg ikut.

Zara dgn Mak Su.



Berbaris ngan kawan2 tuk pegi blakang stage.



Kami masuk2 je dah penuh dewan.
depan konpem berebut orang dah duduk.
Tinggal blakang2 je.



Ariq yg ntah bape puluh kali
dok main bukak tutup itinerary.



Dapat goodies bag tuk Zara masa register.
Puzzle, notepad, car sticker, wash cloth.



Macam biasa start majlis,
baca doa dari salah sorang student GA.
Bertuahla anak sapa tu.
Pastu speech dari Principal GA KD.
Habis tu penyerahan sijil
tuk student 6thn.
Comel je dorang amik cert :)

Dah selesai semua,
start la persembahan anak2.
Ada 10 persembahan semuanya.

Ni yg sempat di snap.
Cantik warna jubah dorang.
Pink + grey,
satu set ngan tudung tuk perempuan,
kopiah untuk lelaki.



Ada erobik.



Dikir barat.
Comel giler okeh.



Letih nak tunggu Zara perform.
Turn dia second last okeh.
Ariq dah meragam macam ape.
Tau la budak2 bukan leh duk lama.
Anak kecik org lain pun sama.
Dalam dewan tu riuh rendah hahaha

Ai dah ke depan ke belakang,
keluar masuk dewan cukup.
Akhirnya Zara keluar.



Dia jadi butterfly :)



Anak ai yg agak keras kat situ.
Tapi mak bangga okeh haha poyos.



Habis je terus kami cari makan.
Lapar sangat.
Gi OU makan kat CRS.



Keseluruhan persembahan tu menarik.
Walaupun tak smooth mana,
tapi okey la.
Takat rehearsel skali je kat dewan ni.
Nak expect perfect camnekan.
Lagi pun nak handle budak2 ni bukannya senang.
Kita yg jaga anak 2-3 org ni pun pening byk,
ape ntah lagi puluh2 budak. ;)
Ai gi tgk kat blakang stage
huru hara cikgu
dgn budak2 yg bising, ada wat hal sendiri,
pastu siap ada bergadoh lagi.
Macam2 perangai ada..
Bebudak ni bukannya cakap skali terus dgr,
kena ulang ulang ulang
penat tgk cikgu terjerit sana sini hahaha.

5 comments:

annapeje said...

haha igt senang nk handle ...best nyer aqil x der mak hampa haha ok huhu...tue la persembahan bebudak mmg best n lucu :D

Zaila Mohamad said...

biasalah tu, kalau ramai kan..tapi seronok bila dapat tengok anaks endiri perform

Haziq dulu jd chef pon keras je atas stage..haha

Eliss Mie said...

memang kita kan mak-mak, mesti bangga anak naik duk keras atas pentas pun kan :) cutenya maksu dia :)sama cute dengan mommy dia.

attyfir said...

rasa mcm nak nangis je kan
tgk anak buat show,tertiba je eh mcm dah besau je anak kita..mcm tak caya je kan.

4 Kay-E said...

Wahhh.. sangat meriah.
Comelnye tengok anak2 kecik atas pentas. hehee.
Nnt kejap je tengok anak2 dah besar.