Monday, December 3, 2012

Makan Durian sambil Beramal


Hari Sabtu kami pegi Bentong.
Nak gi makan durian sambil beramal.
Gara2 baca blog Proudduck,
pastu saja tunjuk kat Zaf,
tetiba dia kata "okay jom!"
Apa lagi siap terus hihi

Teruja bila sampai sini,
sbb tak pernah jejakkan kaki kat Bentong.
Jalan2 lihat tempat orang.
hmm..besar gak pekannya,
cantik bersih.
Dan sepanjang perjalanan
tak putus2 nampak khemah
tepi jalan ngan durian,
manggis, rambutan dan nangka madu.


Akhirnya sampai dah
tempat yg dituju.
Siap ngan bunting Berhenti gitu.
Of course nak berhenti,
tak sabar nak makan hihi


Cantik tau khemah durian ni,
siap bergantung2 pasu bunga.
Macam nursery plak nak beli pokok bungakan.
Zaf siap tanya betul ke
confius mamat tu haha


Memang datang perot kosong time ni :p


Tgk tu, cantiknya isi ko eh.
Durian Musang King.
Sedappppp


Tuan khemah jua turut
bagi free buffet lunch tau.
Nasi beriani.
Sedap2 lauknya.


Tu semua plastik2 yang berbungkus
kami yg punya
tuk dibawa balik.
Ada durian, manggis dan rambutan.

Manggis dan rambutan pun sedap.
Takat ni makan manggis
semua manis dan elok.
Rambutan pun sama.
Tak manis sgt dan tak tawar sangat.
Dan pasti rambutannya tak berair.
Kalau berair kan tak best nak makan.
Terbaik lah!!!

Anak2 bergambar ngan Vivy.


Kami enjoy sgt haritu.
Gi makan, giler la kata tak bestkan. :)
Bukan saja2 makan sambil tu beramal skali.
Segala belian disumbangkan pada Gaza.
Sangat baguskan idea dan usaha ni,
at least dapat la bantu mana yg mampu.
Kalaula ai ada kebun,
bole buat camni gak.

Thank you Vivy and family.
Semoga usaha uols akan diberkati olehNya.

7 comments:

fiza said...

Byk borong buah ☺☺

Sedapnya doya. AKu ngan anak suka mkn, tapi laki aku tak berapa suka. Nak beli doyan pon dia tak nak...huhuhu...

Rozita said...

wah ..mest best kan...

DaZzlingLilLy said...

isk isi durian tu mmg mengancam...bagus usaha camni kan,jamu selera sambil beramal..

Has Honeylanz said...

tu mmg kat dalam dusun durian ke? kemas n bersih nye..

Eliss Mie said...

terbaca jugak kat blog vivy. kalau x de keja,mesti dah terjah sama dah.

CuTeMiUt78 said...

wah.. memborong sakan smpi ke bentong..

zailamohamad said...

waaah sampai ke Bentong..aku haritu pon berpesta durian di air terjun Chamang, dlm 7-8kg dr bandar Bentong..memang murahlah durian kat sana