Tuesday, November 20, 2012

LEGOLAND: Play Your Part!


Kat dlm Legoland
ada 6 tema.
Miniland, Lego Technic, Lego Kingdom,
Imagination, Land of Adventure,
dan Lego City.
Tapi tak semua yang Zara naik.
Ikut mood dia hihi
Zara ni pemalu dan penakut.
Bila dia naik satu2 ride tu,
ai terharu dan bangga jugak la.
Pegi Legoland ni pun,
semata2 untuk dia tau.
Daddy sanggup kuarkan duit,
angkut semua family ai sekali.
Terharu mak :)

LEGO CITY
Ni Legoland Express.
Yg ni semua naik train.
Pusing2 dlm Legoland.


Boating School
Zara naik boat ngan MakSu.
Suka dia


Junior Driving School
Memulakan dia nak nangis,
tp bila dah start bawak
suka plak nak naik lagi hihi


Aliah tak leh join akak dia.
So dia naik kete kat luar yg tak leh gerak je


LEGO KINGDOMS
Royal Joust
Diakan beli soft toy horse tu,
jadinya dia nak la naik horse ni.


The Dragon
Mak2 sedara layan naik roller coaster.
Rasanya ada 3-4 roller coaster
dlm Legoland ni.
Memang banyak..


LAND OF ADVENTURE
Dino Island.
Yang ni mak sedara jua join.
Memang best,
tp berjanggut menunggu.
Dekat 1 jam.


Ada lagi yg Zara main
cam kat Imagination,
situ tempat budak2 main lego,
tapi tak amik gambar.

Banyak lagi sebenarnya
aktiviti dalam ni,
tapi tak cukup masa.

Kat dalam Legoland ni memang panas.
Tempat open kan.
Sama la cam kita pegi
USS ke, Zoo ke, Taman Burung ke
or mana2 outdoor lain.
Konpem berpeluh ketiak,
basah bra semua haha

Kalau nak gi tempat macam ni,
  • Pakai pakaian yg nipis dan sejuk. Cam kain cotton.
  • Pakai kasut sport ke flat sbb berjalan byk. Kalau korang datang nak catwalk sila la pakai heels 5inci hihi
  • Bawak payung.
  • Pakai la sunblock supaya tak sunburn. Kulit ai habis mengelupas,nak nak kat hidung :)
  • Minum air banyak.
  • Ha korang bawak la makanan dr luar. Seyes weh makanan dalam ni mahal. Ai makan mee kari RM18 sekian. Nasib sedap.
  • Stroller plak dia provide tuk budak yang dah boleh duduk. Yg baby tu bawak stroller sendiri. Siapkan skali ngan kipas kecik.
  • Kalau bole bawak la adik ke sepupu ke yang sebaya ngan anak korang,xspecially yg bawah 7 tahun ni. Bole temankan dia beratur or naik ride sesama.
  • Dan terakhir elakkan la pegi time cuti sekolah, sangat la ramai, bila ramai, tempat nak makan penuh, nak naik ride kena beratur panjang.

Ooo surau ada byk. Senang nak solat. Baby care pun ada cam ai nak bf Ariq. nak bagi makan ke.. ramai gak mak2 yg melepak dlm tu ngan baby. Cuaca panaskan, sian kat baby. Lagi satu best, kat dlm ni tak leh rokok sebarangan, ada smocking area. So para smoker sila alert. Kalau nak beli souveniar cm biasala sediakan duit yg byk.. agak mahal jua barang2nya.

Kesimpulannya, Legoland ni best.
Yang tak pergi lagi, pergila tau.
Bawak anak2 korang.. mesti suka punya la.
Nanti dah ada waterpark lagi bestkan.




6 comments:

Dee said...

wah..bestnya sis..insyaallah dee akan smpi juga satu hari nanti..

zailamohamad said...

bagus tips tu..tapi kan maik aih nanti kalau dah ada anak 4, campur sekali mak bapak pastu nak bawak penjaga lagi..harus kopak duit laki haku..HAHAHA

entah bilalah tu dapat masuk Legoland

annapeje said...

pegi time keje ok kot ahahaha aku rasa bg dorang pakai singlet la senang aku x bole ahahaha...teruja jerk baca n3 neh huhu maklomla jakun dlu2 x penah naik ahahaha

Has Honeylanz said...

ac ery dah lama duk nyanyi kt telinga mama dia ni..legoland..legoland :)

m@m@yAyA said...

owh xsbrnya nak pegi,xsbr nk bwk yaya~
Even dia br 9bulan nti ms pegi xthu pape nak jgk pegi~

Queen of Ur Heart said...

oh my daugther dah sampai sini. sy? setiap hari masuk. sila tgu utk waterpark pula ye. next year, insya Allah siap.