Monday, May 14, 2012

Tupperware


*Updated
Uols semuaaaa,
thanks yer sudi share ngan ai pasal TW ni.
pada yg komen, email dan whatsapp...
uols mmg membantu sesangat.
InsyaAllah ai plan mmg nak beli
sblom bersalin ni. :)




Sesapa yg baca blog ni
adalah agen/seller Tupperware.
Ai perlukan anda :)

Pada yang pernah dan sedang pakai.
Sila la berkongsi ngan diriku.
Korang pakai tuk letak ape.
Ok tak.
Especially nak tau kualiti bekas tu kan.
Rasa cam nak beli macam2.
Tgk kalerful je kan.
Sangat menarik.
Tapi sblm tu perlukan advice kalian.
maceh


All images googled.

6 comments:

DaZzlingLilLy said...

yati,kualiti tupperware ni mmg sgt bagus..penutup dia flexible tak mudah patah..satu lagi bekas yg isi sayur tu..sgt bagus sebab air2 dalam sayuran akan jatuh ke bawah so sayur tahan lama..nama apa ntah la yg isi sayur tu i tak ingt..

Reen Tart Nenas said...

saye tokei tupperware. hehehe tp xde la fulltime. just organize kutu tupperware kat ofis. dari saye bujang mmg beli tupperware nie. in fact zaman2 mak kite pun dah ramai org guna tupperware. harga agak pricey la compared tu bekas2 lain, tp berbaloi coz life time warranty.

ok mungkin as a start, tuan tanah boleh beli yg freezer mate tu. hah yg tu mmg best la nak simpan bahan2 mentah tu. tersusun jer dan senang nak organize. itu saye beli before kawen masa main kutu, lepas kawen je, hah, cepat2 gunakan :)

bekas2 simpan air die pun ok :) cubalah.

*tetiba jadi promoter tupperware.

Dee said...

dee dealer tupperware tapi tak aktif sangat..tu kwn2 kt atas tu..siap tokei lagi..hihihi...

Neeza.Areef said...

sy pengguna tw..dah jd ahli gak..alah membeli menang memakai..tumbler dan mcm2 lg dah start jd koleksi..ce la try..msti nk bli dan bli..hehe

Has said...

has mmg pengguna tupperware. ada bekas air 5 jenis kut..ada yg ada bag. ada bekas bekal has n ac yg siap dgn bag oren. tupperware yg lain2 lak mcm2 size ada. kecik cinonet color2 gitu. pastu paling best...bekas isi bawang color purple-hijau. adik n adik ipar has agent..tp x brp active ;)

La Belle Vita said...

hi,i recently terjebak dgn tupperware ni.best coz kemas je dapur tu.i beli bekas hijau tu for bende2 yg berbau like belacan,ikan masin n ikan bilis.bekas sayur,n yes sayur tahan lama if letak dlm tu.freezer mate tu coz if nk cr ape dlm freezer tu senang skit nk cr,xyah bkk satu2 bekas nk cr brg.bekas air,i ade mcm2 size..hehe..bekas bawang yg penutup die ade lubang2 tu.ive 4 so satu bawabg merah,bwng putih,halia+serai n kentang.pastu i ade tempat garam,senang skit bile pakai ni coz if not i simpan dlm tupperware lain,leceh nk bkk tutup.yg lain2 i buat isi biscuits n etc...n ohh i letak coklat dlm freezer mate tu coz if simpan lame pn,coklat tu sedap lg :)

i beli from my husbandnye cousin.senang coz order je.nnt die post coz kitorg pn duduk jauh.n my fren yg beli from her pn puas hati.ni her fb link http://www.facebook.com/tupperware.housewifeshop