Thursday, May 10, 2012

Rokok


Tetiba nak citer pasal rokok.
Gara2 mengemas workstation enZaf kat umah ni.
Penuh ngan kotak2 rokok yg kosong.
Bukannya nak dibuang huhuhu

Pasal rokok ni gak tetiba jua
teringat kat arwah Tok Ayah ai.



Arwah ni suka hisap rokok daun.
Ai dulu suka tgk dia bila
part nak buat, ngan buh gambir
pastu gulungkan kat daun nipah tu kan.
Sibuk nak buat jugak.

Pastu ai pernah try rokok daun ni
Kan bila nak habis tinggal sket,
arwah Tok Ayah ai akan buang
so yg sisa baki sket tu la
ai kutip amik try isap hahaha
Sejak arwah tok meninggal
takde dah lagi rokok daun ni
Skang semua rokok putih camni kan



Rokok ni pun ai pernah try jugak tau
Sbb perasaan ingin tahu
camne rasa.
Takde rasa ape yg best sangat pun.

*semua gambar diamik dari EnGoogle.

6 comments:

CikPuanHaLia said...

haha..aku pun pernah try sebab nak tau apa yg best sgt. Gile pening pala aku beb. Nyesal lak try..

Haris pun sama, aku la yang jadi tukang kutip n buang kotak2 rokok dia tu..haihhh..xtau bila nak berenti. Ada jer jawapan loyar buruk dia bila kita suh benti..

Nurhayati said...

huh liya, ckp bab benti rokok tu dh muak aku dgr. zaf dulu masa sblom kawin kata nanti benti bila dah kawin, pastu kata bila aku peknen, pastu tunggu baby keluar last last sampai la nak masuk 3 ni. sampai sudah xnampak pun tanda2 benti. yo yo je kan hehehe

Has said...

has pun pernah merasa dedua rokok tu. rokok daun ok. dunhil x sedap. yg salem hijau putih sedapp...just takat nk tau apa la rs nye...:)

Bitt (double IS) said...

hi salam singgah :)

owh pasal rokok..akekekek ada rokok baru mehh ;)jengok2 la kalu rajin :)

http://b1tt.blogspot.com/2012/04/cara-dia-kurangkan-rokok.html

Neeza.Areef said...

arwah atok pun isap rokok daun..tp skang cam x npk sgt org isap rokok daun..

asben ai dah stop smoking dgn rela hati lps anak no.3

harap ur hubby pun lah lps anak no.3 hehe

DaZzlingLilLy said...

sama lah dgn laki i..mmg teman setia la rokok tu..diorang susah nak behenti kan..i pun pnh try rokok tapi skali try terbatuk2 and perit tekak..mmjg tak best pun..