Friday, September 9, 2011

Raya Hari Pertama

Baru nak story pasal raya hari pertama.

6:00am - 9:30am
Bangun solat subuh dan mandi sunat raya.
Kejutkan anak2, pergh seksa nak bangun pagi2.
Mandi dan bersiap2
Breakfast ala kadar, toasted bread ngan tea.
Daddy gi solat raya kat Masjid Kota Damansara.

10:00am - 1:30pm
Beraya di umah PIL dulu kat Taman Tun.
Bersalam-salaman dan bagi angpau.
Sesi bergambar.
Makan-makan; lemang dan rendang daging.
Kuih raya....

2:00pm - 9:30pm
Beraya di umah mak n abah kat Sg Buloh.
Makan-makan; ketupat nasi, kuah lodeh... (sama cam makan malam raya)
Tak sempat nak bergambar sbb
tak putus2 jiran dan sedara mara datang.
Sampai la ke malam.
Time kami nak balik tu pun masih ada lagi orang huhu

9:45pm - 11:00pm
Beraya umah BFF enZaf kat Taman Tun
Makan-makan lagi; ketupat palas, lemang, rendang ayam,
rendang daging, bihun and mee goreng.
Semuanya sedap.
Anak2 main kat toy room ngan kawan2.
sampai taknak balik.

12:00am
Kepenatan dan semua terbongkang.
zzzzzzz

******************************************

Ini je gambar kuarga yg terbaik dapat amik.
Kemain susah nak suh anak2ku pandang camera.
Pasrah hehe



Nak letak gambar ramai2, MIL tak pakai tudung plak.
So baik jgn letakkan ;)
Masih bersedih gambar kuarga kat Sg Buloh tak sempat nak amik
huhuhuhu

Yang ni plak gambar anak2 ngan anak akak ipar.
Yang ni pun susahnya la nak semua tgk camera.
Heran agaknya apesal la ramai sgt kat depan dorang ni.
Masing2 dok pegang camera n henpon hehe



Anak2 abang takde. Sedihnya.
Sejak abang ipar divorce, bole ek ex dia tak bagi
anak2 jumpa ayahnya..
Hari raya taknak bagi jumpa,
sangat kejam okeh huhuhu


6 comments:

atty's said...

alor comeynya memasing..

mrsharis said...

bam-bamnyer bby tgh tu..

Btw, sepatutnya hari raya la masa utk berbaik kan..tkpe la, nk buat cemana..

zailamohamad said...

anak zaila pun sama, nanges tak nak bergambar tapi ambil jugalah, nanti bila diorang dah besar, tunjuk kat dia!! mesti malu nanti;P

DaZzlingLilLy said...

budak2 mmg susah nak dok diam kot..tu yg payah nak bergambar nak bergambar..

4 Kay-E said...

Comelnye anak2 dara u pakai baju kurung. Both of them muka dah sama :)

Salam Aidilfitri from 4kay-e

Ismi Umar said...

Ti, besar yer anak akak ipar awak. Kalah abis Aliah