Monday, January 24, 2022

Meraikan Habis Berpantang Sunat


Hari ke-9 selepas Ariq berpantang sunat baru dia keluar dari rumah. Kami tak pergi mana pun, sekadar keluar minum petang pada hujung minggu. Dia cakap pakai spender lebih selesa dari pakai kain pelekat saja hihihi... macam-macam Ariq ni kan. Tapi betul lah apa dia cakap tu, kalau pakai kain pelekat sahaja, kain itu akan terkena atau bergesel dengan tempat sunatnya nak dibandingkan dengan pakai spender, kira dah macam melekapkan. Memandangkan ianya hari Sabtu, kami tak ada rancangan nak keluar ke mana-mana. Hanya berehat di rumah tiba-tiba lepas solat Asar enZaf ajak keluar. Meraikan orang yang dah baik dari sunat. Kami ke The Coffee Bean TTDI.



Kami ke sini pun atas permintaan Ariq itu sendiri. Dia request nak makan Bagel. Bukan main suka lagi dia, sengih lebarnya hihi.. Ingatkan tak ramai orang, tapi boleh tahan juga hampir penuh. Ramai orang nak minum petang juga kan. Qaireen sekarang ini pun dah mengikut macam Ariq suka makan Bagel.



Akak Zahra dan Aliah pun suka juga. Dulu boleh la order sikit dan share ramai-ramai, sekarang ini dah kena order sorang satu. Bila dah besar makan pun dah banyaklah kan. Mereka berdua ini duduk di meja berasingan tapi bersebelahan saja dengan kami.



Ai dan enZaf makan Margherita Pizza. Cakap dengan dia makan petang sangatlah, bagi ai Pizza ni dah makan berat boleh kenyang sampai esok eh tengah malam dah lapar mencari kudap-kudap di dapur :p



Masa keluar kami nampak ada kedai baru bertentangan dengan Coffee Bean ini. Kedai bundle namanya 2nd Street, enZaf ajak masuk tengok barang-barang. Tak ambil gambar pun masa ini, tapi dalam kedai ini macam-macam ada dari pakaian, kasut, beg dan aksesori lain pelbagai jenama. Boleh search 2nd Street di dalam Instagram, banyak cawangan juga rupanya. Kami tak membeli apa pun sekadar mencuci mata sahaja :)

No comments: