Monday, September 28, 2015

Kereta Berwajah Baru


Akhirnya kereta ni hantar workshop.
Bukan rosak tp enZaf nak cat.
Kereta pun dah byk calar balar,
dan ada sebelah pintu tu cat dah mati.
Kete dah 9 tahun gitu la kan..
tp satu untung kete ni enjin elok lagi,
takda banyak bawak masalah,
body je dah buruk.
Alhamdulillah.



Sebelum ni kete pass pass kat org pakai,
sbb ada yg nak pinjam kereta rosak,
ada yg pinjam sementara tunggu kete lain,
macam2 la sebabnyakan.
Tapi takpe la pinjam sbb bukan pakai pun.
Jadi tertangguh2 la si mamat ni
hantar workshop tuk dicat baru.

Tiap progress kete,
Zaf mesti citer kat i,
tak sabar katanya nak tgk kete jadi baru.



Memula dia nak cat warna sama je,
tp katanya dah alang2 tu buat warna lain plak la.



Hantar kat workshop kawan dia rekeman.
Kat Puchong punya la jauh.



Zaf puas hati ngan servis bengkel ni.
Dorang pun nak buat apa akan tanya reconfirm bagai.
Wasap gambar tiap progress apa dah buat or tgh buat.
Bagus la kan.

Jeng jeng jeng,
ni la hasilnya.
Kemain sport rim kaler biru terang benderang.



Dah la kete ni ai yg bawak,
buat sporty2 mcm nak racing je ai rasa.
Sbbkan ai nak bawak sport rim tu pun downgrade sizenya.
Comfort sket ai bawak anak2.

Skang ni kete Viva ai
bagi kawan dia pakai sementara.
Sedih rasa sbb kete tu la kete lenjan ai.
Kete kecik dan senang nak cilok haha

6 comments:

Fiza Rahman said...

Fuiyooo...putih bersih macam keta baru ☺

Eliss Mie said...

dah rupa kereta baru. keta ai dua2 putih.huhuhu. kita suka merah..hahaha

annapeje said...

x dpt bayangkan ko bawak keter neh ahahha sambung gelak blk ahahha k bye

Nurhayati said...

fiza: kena selalu basuh la cik putih ni.

Nurhayati said...

elissmie: baru cat mmg otomatik nmpak kete barukan.. i pun suka merah. kalau bole nak letak warna pink haha

Nurhayati said...

anna: ko jgn bayangkan sgt la haha.. yg penting aku ada kete nak bergerak. tak kisah la kete apa nak bagi. org bg free tak yah bayar dah bersyukur sgtkan.