Thursday, September 10, 2015

Ke Mitsui


Skang ni hari minggu Zaf sibuk ngan bola.
Start dah liga dia join.
Macam2 nama liga ai pun tak ingat.
Kalini kemain masuk sampai 2 team.
Sabtu Ahad ada game.
Tak kisah la kan janji kita tau
dia bersukan, bukan buat menda tak tentu hala.

Kalau ai rajin
ai ikut dia.
Tapi selalunya mmg rajin la ikut pun hihi
Sabtu lepas ikut hari hujan plak.
So lepak dalam kereta je ngan anak2.

Habis game,
dia masuk kete terus tanya.
Nampak tak ai score.
Confirm la ai jawab tak nampak :p
Kalau ai betul2 tgk dia main,
takde pun jaringkan gol.
Kalau tak tgk dan dan ada gol.
Selalu gitu huhuhu

Tiap kali dia habis bola,
mesti nak gi makan terus.
Tapi kalini dia ajak ke Mitsui.
Nak beli boot katanya.
Sbb boot yg dia nak tu ada kat sana tgh murah.

Tapi kesian size dia takde.
Punya la frust muka dia.
Dah la jauh datang.



Sbb dia tak dapat apa dia nak,
dia belikan pakaian tuk ai.
Bukan pakai tuk jejalan,
tapi tuk jogging. :((



Katanya ai dah lama stop joging.
So dia beli baru ni,
tuk naikkan semangat balik.
Nampak tak permainan dia kat situ.
Nak suh kita kurusla tu :p

Sementara tunggu enZaf bayar,
suh anak2 posing satu dua keping.



Lepas tu semua kedai sukan Zaf masuk,
kot ada boot dia berkenan.
Tapi mmg takde beli.
Sbb dia nak juga nike tu.

Last stop makan kat food court.
Ni budak pantang tgk jagung.
Feveretnya.



Zara makan nasi ayam.
Share ngan Aliah n Ariq sikit.



Ai n Zaf makan Fish n Chips.
Lama tak makan dan sgt sedap.
Selalu ai makan mesti cepat muak.
Tapi ni habis.



Ariq amikkan gambar ni,
walaupun blur tapi ai suka.



Esoknya Ahad tak ikut Zaf gi bola.
Ai joging buat pertama kali
setelah sekian lama stop.



Moga diri ini rajin balik la joging 3-4kali seminggu.
Oh yer, nak kena wat balik
rekod2 yg nak kecilkan peha n perut.

Esok Zaf nak gi Langkawi ada golf tournament.
Mari berdoa moga dia bawak ai n anak2 skali ke sana haha

4 comments:

annapeje said...

yer la yati ko dah lebar mcm aku dah aku tgk ahahaha jgn mare...moga cpt kuwus ...peje suh aku kuwus tp x der pon belikan suar jogging uwaaaa...jauh betoi aku kat sini skali pon x penah jejak mitsui lg hehe

Nurhayati said...

nak kembang tu takyah disuruhkan..cepat je.. nak kurus.. berbulan2 eh bukan bertahun2 pun tak kurus2 gak hahaha..

Fiza Rahman said...

Selamat meng kecilkan perut dan paha. Tak pernah sampai mitsui lagi.

lia ummiirfan said...

mitsui weekend sale giller-giller.. weekdays tak berapa sangat. anyway, chaiyok! u go girl! :))

Jom FOLO saya