Thursday, August 1, 2013

Product Review: Felinna Inch Loss Lotion




Lama dah ai beli Felinna ni.
Tapi baru skang rasa nak wat review.
Beli lotion ni semestinya la nak mengurangkan lemakkan,
nak nak part perut yg buncit tu.
Oh lagi satu kat peha.
Peha ai kembang dah okeh.

Okay masa first time sapu kat perut tu,
ai asyik je nak membuang.
Sehari tu dekat 3-4x buang.
Ai tak tau la orang lainkan.
Tapi seyes ai asyik nak membuang je.
Mungkin salah satu tindak balas lotion tu kot kan.
Otomatik rasa perut tu kempis sket hahaha.

Lagi satu selain dari membuang,
ai selalu kentut2.
Nampak sgt badan ni byk anginkan.

Masa mula2 rajin okeh sapu hari2,
rasanya dekat sebulan sapu tanpa henti.
Seyes agak mujarab jua la pakai lotion ni.

Maafkan pada gambar tersebut.
Buruk benor rupanya.
Tangan tak bedung haha

Result untuk perut:
Dapat kurangkan 1-2inci.
Oh walaupun 1-2 inci amat bermakna buat diri ini :p
Gelebeh tu pun dah kurang sket.
Tapi masih dalam kategori buncit lagi :(


Result untuk peha:
Peha mengecil.
Sblom ni peha ai ada bercantum sikit.
Bila jalan bergesel tak bestkan.
Skang dah ada jarak pheww


Walaupun ukuran pinggang dah mengecil,
tapi tetap pakai seluar sama jugak.
Sebab peha ai masih besar.
Kena pakai tali pinggang ketat2 :)

Skang ni ai dah on off pakai,
sebabnya lotion ni wangi.
Tiap kali ai pakai mesti pening kepala.
Takleh wangi sangat huhu

So bila dah on off tu,
ukuran masih maintain takat tu je,
xkurang2 dah.
Tapikan ai bukan semata sapu lotion tau.
Banyakkan minum air masak
dan wat exercise tuk perut dan peha.
Cumanya ai ni xdisiplin sgt.
Takde la wat hari2.
So xleh nak bajet perut dan peha tu
kempis macam modelkan haha
Sekurang2nya susut la sket dari takde.
Tapi tapi tapi ni bulan puasa ni,
perutku macam naik balik huarghhh
Tak suka pakai girdle,
sbb kulit sensitif.

4 comments:

CikPuanHaLia said...

Klu konsisten sapu memang berkesan kan..

Irene Lillyana Sue said...

Sblm ni ramai gak kata lotion ni bagus,takpe yati teruskan pakai wpun tak konsisten..at least ada kesan gak..

Zaila Mohamad said...

apa2 produk pon kalau rajin amalkan rajin sapu kompem berkesan..yang tahannya hangat2 tahi ayam (aku ler ttu)

masa pantang aku pakai losyen halia yusmira pon berkesan cuma sekarang malas nk pakai sebab bila kn air macam melekit..huhu

Has said...

has mcm zaila..pakai ms memula beli je.. pati halia ada lg kat rmh tu..