Wednesday, January 9, 2013

Ariq sekarang


Genap Ariq 6bulan setengah,
dia dah lulus merangkak.
Sblom ni dok angkat bontot tinggi2 je.
Tak berani nak angkat lutut tu.

Dia juga suka kacau akak2 dia main,
nak join sama la tu kan.
Akak dia tgh main doll house.
Nak menyelit kat tengah tu,
habis dia kacau akak2 dia susun barang
;)


Pastu pantang nampak iPad.
Aliah plak kalau layan iPad
mmg suka baring sambil minum susu.
Ha suka la Ariq,
dia peginya kacau akak dia,
sibuk gak nak tekan2 kat skrin.
Aliah slalu nangis bila Ariq kacau haha
rasakan ko,
masa Ariq kecik ko kacau diakan,
ni masa dia serang balas.


Dapat layan gak
bila Aliah gi main toys or tido.
Suka tgk Mickey Mouse Clubhouse.
Nak2 part lagu hotdog ending mickey tu kan.
Tonggeng2 tgk sambil hayun bontot.
hahaha


Bila dah merangkak,
mmg jauh la pegi dia.
Habis menjelajah satu umah.
Mmg xbole leka
mata ni asyik kena tgk mana dia pegi.
Keja angkat letak angkat letak
je la..
xbole duduk lama ai dibuatnya.


Ni ada botol avent nak let go.
Dah tak pakai
tapi masih elok lagi.
Ada 3 botol ngan extra puting.
yg extra puting tu dah pakai
tapi pakai 2-3 kali.
Kalau korang nak botol saje
taknak puting tu pun okay je.
Bgtau la ek.



125ml 3-3 botol ni.
2 kaler putih satu kaler kuning.
Jgn risau semua BPA free :)
Dah tak pakai
nak buang, sayang
sbb elok lagi.
Eh botol2 ni xde bayar,
hanya bayar RM10 tuk pos.
Adik ai tolong poskan.
Kos pos laju, baki duit tu kira upah dia la.
Kalau korang datang amik sendiri
xperlu la bayar apekan :)

7 comments:

Farah said...

dah start berkemas la ni..sama la ngan anak aku..habis lantai die sapu dengan badan hahaha

atty's said...

amboi ariq..kan main lagi..mcm org dah besau.

annapeje said...

Haha ariq jgn men doll plak ....amboi pandai men ipad lps neh kne bli satu lg la kihkih

nydia-mama akif said...

chomelnye tgk ariq tertonggeng2 tgk ipad...gewamnye tgk baby...(huhuhu)

Fiza Rahman said...

Hahaha...comel.

Anak aku gak masih belum merangkak. Tak sabo plak nak tgk. Tak per, development lain2 kan ☺☺

Has said...

comelnye main sesama.. ariq, thorn among the flowers gitu :)

Sidratul Muntaha said...

suke ariq tonggeng tu
rasa nak babap je..
ehehehe
hihih
nmpk baby tetiba rasa nak tmbh la plak.
ekekek