Tuesday, January 8, 2013

1st Day at Genius Aulad


Semalam adalah hari pertama
Zara masuk sekolah.
Minggu ni merupakan
minggu orientasi dia.
Kelasnya hanya 2 jam sahaja.

Zara mmg excited sangat nak pegi sekolah.
Bila mandi dan siapkan dia,
kemain seronok skali.

Masa nak hantar dia,
ai sorang je teman dia masuk.
Eh bawak Ariq skali.
Zaf jaga Aliah,
bukan taknak masuk,
takut nanti dia
nak ikut akak dia dok dlm kelas.
Kang mau haru biru dibuatnya :)

Masa masuk dalam kelas,
dah ada kawan 3-4 org dalam tu.
Masing2 malu,
xkenal lagi kan :)

Syukur alhamdulillah,
Zara xnangis langsung.
Ai teman dia 10minit
pastu dia dah bole tinggal.

Sblom tu harus la
amik gambar dia dulu hihi


Sementara tunggu kawan2 lain sampai,
Teacher Shima (cikgu kelas dia)
ajak main blocks.
Tgk Zara yg masih malu lagi.
Tapi dia org depan2 kotak
blocks tu,
nampak sangat nak mainkan :p


Nak buang masa
sementara tunggu kelas dia habis.
Kami gi Ikano,
terasa nak makan Teppanyaki,
pastu sempat la soping sket. :)

Ni masa nak amik dia.
Semua anak2 dah standby kat bawah,
tunggu parents amik.


Masuk kereta,
seronok dengar dia bercerita.
Buat ape dalam kelas,
ada main slide la kt playground,
makan cookies,
main plastesin tp Zara xpanggil
plastesin,
dia kata Play Doh mummy haha

Ai tanya dia,
ramai tak kawan.
Dia pun kira la 10boys 6girls camtu.
Tanya ape nama friends?
dia jawab i dont know mummy..
hihihi

Harini hantar dia xyah teman dah.
Senang lepas camtu.
Lega rasa,
ai ni neves kot dia takut n nangiskan.
Almaklumlah.. dia hanya dijaga
oleh maktok n kami je.
Lain la kalau anak2 yg dok kat nursery
rasanya dorang mesti takde masalah
nak ke sekolahkan.

Fuh, ai dah boleh tarik
nafas lega
tgk Zara suka pegi sekolah.
Harap2 dia rajin belajar
dan jadi cerdik pandai.

Eh ada sesapa reader
yg hantar anak2 kat GA KD ni tak?
kalau ada ternampak ai
hello2 la yer.
Bole kita kenal2kan.



6 comments:

Farah said...

alalala comelnye zara dengan tudung sekolah tu

Fiza Rahman said...

Comelnya. Baguslah zara tak nangis.

annapeje said...

GOOD GURL HABIS ..AQIL NEH WAT MALU KAT ORG POMPUAN ARI2 NANGIS AHAHHA

~aYu~ said...

slmt skool zara! baiknya dia.. skool rajin2 yer..

4 Kay-E said...

Wahhh...
Akak Zara dah sekolah ye...
Kiut je pakai tudung...
uniform tu mmg bukan her size :P
comel je...

Good girl. Tak nangis :)

atty's said...

comey nya zara.
selamat masuk alam persekolahan..