Monday, August 27, 2012

Teknik Mermet


Ai dah pandai wat
teknik perahan susu menggunakan tangan.
Walaupun tak banyak cam orang lain.
Okay la kan dari takde.

Lagipun susu yg keluar tu
ikut keperluan baby kita.
So jgn la nak dibandingkan
dengan orang lain.

Ni 4oz tuk Ariq.


Paling banyak pernah dapat 5oz.
Dulu masa memula belajar
teknik Mermet ni,
dapat 20ml je.
Penat n lenguh jua pada mula.
Lama2 dapat la banyak ni.
Kata usaha tangga kejayaankan.
Skangkan ngan info dijari anda,
googled je la ape kita nak.
Youtube pun ada
camna nak wat teknik ni.
Rajin ngan malas je hihi

Time Aliah n Zara
ai tak pernah plak
rasa nak try teknik ni.
Tp turn Ariq plak terlebih rajin.
Katanya teknik ni lebih
efektif dari pamkan.
Yerla skin tu skin contact kiranya hihi

Tapi sayang sket,
Ariq tak suka botol.
Dia tolak pakai lidah dia.
Lebih suka direct bf.
Masalah problem kalau direct bf,
punya la berjanggut menunggu.
Satu keje ape pun tak jadi.
Kalau focus dia sorang je takpe,
ni kang nak uruskan
akak2 dia lagi.
Huru hara sungguh.
Sangat letih,
tapi demi anakkan..
apa saja..

4 comments:

Diary Of One said...

feel free to visit myblog

http://azianierdawati.blogspot.com

CikPuanHaLia said...

Betul tu,,,mmg boleh dapat lg banyak. Tp yang aku tak tahan tu lenguh tangan n tengkuk.. :)

fiza said...

Hari ni i buat marmet...lupa bawa bag pam. Perghhhh...kalau tak biasa buat memang letih lah. Sakit tangan dan tengkuk. Kesudahannya...dpt 3 oz sbb tak larat even breast masih penuh nih. Salute lah dgn org yg biasa buat marmet. Nak kena blajar lagi teknik nih ☺☺

atty's said...

syabas yatie