Tuesday, August 7, 2012

Kena Cakar

Ariq kena cakar.
Sian dia melalak dgn kuat,
sampai menitis air mata :(

Tgk sibolat ni.
Sampai berkerut muka dia.
Luka tu kat kening,
tgh antara kening,
dan tepi kepala sket.


Ariq kena cakar oleh
Akak Aliahnya huhu.
Ai takde masa tu,
tgh bersiap nak keluar.
Time tu Zaf yg pegang Ariq.

Kata Zaf, dia nak amik
remote control Astro,
alih2 Ariq nangis.
Rupa2nya Aliah yg buat dia nangis.

Tgk2 merah kat muka dia,
ngan luka.
Ai ape lagi,
dgr Ariq melalak,
kelam kabut lari terus dukung dia.

Aliah ni mmg sayang adik dia.
Tapi sayang dia sayang ganas.
Pernah skali dia kiss Ariq,
kiss kiss kiss sampai
gigit pipi adik dia tu.
Hadoi la.. sentap mak.

Dia ingat baby doll agaknya.
leh wat suka hati huhu
Apa pun memang kena tgk
dia sentiasa..
takleh tinggalkan sorang.
Kang ada je gatai tangan
nak mengusik.

Ni la muka pembuli adiknya.
Muka tak bersalah hehe


Masa Ariq melalak tu,
nak gak marah Aliah.
Tapi dia kecik lagi.
Mana la pahamkan.
Habis tu melepaskan kegeraman
kat Zaf la ape lagi haha

Dah cool down tu,
ai cakap ngan Aliah,
jgn buat cam tu lagi..
sakit Ariq.

Ariq muka cebik tak habis2.
Mesti la sakitkan.
Kena cakar ngan akak dia.
Pedih lagi.

Nampak je sket tapi luka tu dalam.
Masa baru kena cakar tu,
Line merah byk, ni dah susut.
Nangis ai masa dia
melalak haritu :((


Pastu bila ai tunjuk
luka Ariq ni kat Aliah,
sape yg buat nih.
Nangis dia sbb
dia tau dia yg buat.
Paham agaknya kan hihi

Aliah pun ai kesian kat dia.
sejak ada Ariq ni,
kurang dah ai manjakan dia huhuhu
sama jua ngan akak Zara.
Ariq dok bergantung menetek je.
jadi focus lebih pada dia.
Harap pasni ai dapat balancekan
perhatian tuk semua anak2.
Tetiba rasa bersalah huhuhu

8 comments:

CikPuanHaLia said...

Sian kat Ariq..sian kt kakak aliah jugak. Dia nk perhatian mommy tu T. Harap2 dapat sesuaikn diri dgn cepat.

annapeje said...

hoi comel nyer aril ngan aliah gewamm nyerrrr cheeky la mula aliah tue hehe tomei

nydia-mama akif said...

laaa..sian ariq,tp betul la yat, kesian jugak tgk aliah kalo di marah kan...i pun slalu cam u, kalo anak buat salah dlm jagaan hubby, pd hubby kulepaskan...huhu

fiza said...

Siannya ariq.

Samalah kita yati. Harap sgt dpt balancekan perhatian utk anak².

Neeza.Areef said...

igtkan cako sndiri upenya akak yg cako..
klu ada bb perasaan cm tu lah npk cam lebihkan bb tp dlm hati kita tak pun kan

linahilmin said...

been there..... slowly akan adapt, Insyaallah.
mula2 memang camni.. slowly semua akan balance. dont worry too much... best way u boleh buat, bila baby aariq tido, terus cepat2 cuddle, play together with both zara & aliah... keje rumah / masak ketepikan dulu la for time being.., kena byk luang masa ngan kids, sebab diaorang baru lalui phase ada 'orang lain yg kecik comel' dlm rumah kan..
take care dear! *hugs*
muaahhhhh...

Eliss Mie said...

kakak pun kecik lagi. geram la tu tengok adik dah laa comel :)

Pink Lavender said...

alolo...
comelnyer ariq...
kesian kene cako dgn akak yerr

makneng follow sini
jemputla follow makneng