Friday, June 29, 2012

Kena Jaundice


Ariq kena jaundice hari ke-6
Bawak dia gi jumpa paed hari isnin.
Dan paed rekemen pakai home phototherapy
since tak tinggi sangat.
Sama cam akak Aliah dia dulu. [entry]

Hari pertama dia ok
nak pakai strap kat mata tu


Bila masuk hari ke-2 tu
dia takmo dah pakai tu,
rimas agaknya.
Jadi pakai cam cover besar tu je.

Jadi la kan dari taknak pakai langsung.

Pastu dah 2 hari
checkup balik ngan Paed.
Alhamdulillah reading dia dah ok.
Tak perlu buat lagi.

Skang ni menempel je la
kat mummy.
Letak la kat mana pun asal
sebelahnya mummy dia ok ;)


9 comments:

LoVEaQshA said...

cutenya ariq..
Akk mmg ada phototheraphy kt uma ke?

honeyz said...

eh... kenapa kena letak ur baby dekat dalam lampu biru tu? sorry... I tak tahu sangat pasal benda2 ni sbb belom ada baby... huhu

Connie said...

alhamdulillah.... skg ni nie almost sume bdk kena jaundis.. hurmmm..
Bestnya tgk bb kecik...

Rozita said...

tahniah ye dpt baby
dh lama tk layan baby

zailamohamad said...

Yati, senang kalau ada alat ni kat rumah, takyah nak stay lama2 kat hospital kan..

dalam 3 orang anak i, husna je yang tak kena jaundice, hak boy memang semua kena

annapeje said...

eh muka mcm daddy la musti daddy suka neh kalo baca komen aunt anna ahahaha congrats yati ahahha ko baru satu aku yg dua neh dedua sakit yg lama ahahaha nk bb gurl plak ahahha

mEiZ SHA said...

comeiiiiiiiiiiiiinyer dia..:)
besday sehari sebelom auntie ninie..:)

FaRah Baharom said...

congrats!!!
n baby comelll :)
n slamat berpantang to mummy ek..

Neeza.Areef said...

sedapnya terbau2 la bau baby..;)

alhamdulillah cpt trn jaundicenya..tc baby