Tuesday, July 3, 2012

Tengok wayang tanpa tiket


Sejak download GSC mobile application
kat iPhone.
Rajin ai gi tgk wayang ngan enZaf.
Sblom ni nak kena bukak kat computer,
kalau nak beli tiket.
Skang kat phone lagi senang.

Macam biasa,
kat mobile application ni,
kita leh pilih seat dan
bayar pakai Maybank2u, PayPal dan CIMBClicks.

Dan first time tu jugak la
ai jakun sbb masuk wayang
dah tak perlu pakai tiket bagai.
Sebab GSC akan bagi barcode
tuk kita masuk nanti.

Macam pic kat bawah ni.

Kita scan je bila hall movie dah ready.
Canggih betulkan..
tak yah collect tiket lg
haha jakun sungguh.

Salah satu movie kami gi tgk Madagascar 3.

First time bawak Aliah sama

Mulanya taknak bwk dia,
Aliah ni jenis tak dok diam
Tp kami try gak bwk,
nak tgk behave ke idak dia dlm wayang.
Sblom tu kami beli macam2 makanan,
nak pancing dia dok diamkan hihi

Memula tu dia gelisah,
ajak daddy kuar sbb gelap.
kartun pun tak start lagi.

Bila kartun dah start
syukur alhamdulillah dia ok.
Siap gelak n jerit lagi.
Lagi satu tak dok diam,
Kejap bangun, duduk, kedepan kebelakang.
Tak kisah la kan,
janji dia tak nangis.
Pasni bole la bawak dia tgk wayang lg :)

3 comments:

Neeza.Areef said...

utk 1st timer msk wayang kita mmg risau kan..umpan lah mcm2 tp sbb gelap tu mmg dia gelisah
tp bila dah mula..bunyik kuat pn okeh je

Eliss Mie said...

lama dh tak gi tgk wayang. my nuha ms awal2 wayang tu dia cakap bising2.mungkin volume dlm tu cukup kuat bagi dia.lepas tu lama2 ok.

Has said...

tgv lom ada kan kekdah gini...sabtu ni mcm ni tgk amazing spiderman..dah kuar kan cite ni :)