Thursday, February 11, 2010

No Plastic Bag Day!




Kalau korang prasan sejak last month Negeri Selangor lancarkan
"No Plastic Bag Day"
Hari Taknak Beg Plastik ni setiap hari Sabtu.
So sesapa yg shopping hari Sabtu sila bawak beg sendiri yer.
Tapi kalau nak jugak plastik bag kena la bayar 20sen satu.

“No Plastic Bag Day” at Tesco
“No Plastic Bag Day” at Giant
Selangor State Government’s “No Plastic Bag Day” Campaign
“Bring Your Own Bag” at Sunway Carnival
“Bring Your Own Bag – It’s Just Got Better” at Sunway Pyramid
“No Plastic Bag Day” at JUSCO
“No Plastic Bag Day” at Guardian


Marilah kita bersama2 sokong menghijaukan bumi kita =)

18 comments:

mummy_ayu said...

ah ah..ayu pun dah kena..dah banyak gak paper bag yg shoping tu ayu ada..7-eleven pun no olastic bag on saturday

~ain said...

Ain tak tahu pun pasal ni. maklumlah duk tganu.. heheh.. hari tu balik serdang, pi shopping.. pastu termangu2 duk pk ape dah jadi ni..
hehehhe

apapun, mmg bagus kempen ni.. kurangkan sampah .. wariskan anak-anak kita dengan bumi yang hijau!

momguess said...

aku stanby jer bag palstic ikea yg biru tu dlm kete
g giant pon aku bwk
g nilai 3 pon aku bwk
kkdng balik kpg kain baju bantal selimut semue aku ltk dlm tu
sonang

[-suziey-] said...

huhu dh terkena..sopping penuh 2 troli xdpt beg plastik

nydia-mama akif said...

betul...betul....noticed gak pasal ni...marila sama2 kita menghijaukan bumi kita....

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tapi supermarket kat pkns shah alam still bagi plastik :P

CT NORAMIZA said...

aik, jgn kata ain, saya yg duduk kat selangor keja kat kl ni pun x tau, err kena bayar 20sen satu yati??? eee baiklah beli beg sendiri kan? thanks yati 4 the info, selamat duit haku :)

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

aahhah aritue ana bli bra skali dia ckp kak x der plastik beg yer..skali aku cam oke aku pegang jerk la bra tue ..pastu dia kata akak nk buh lam envelope x ahhaahaha

:: m.u.n.i.r.a :: said...

tul tu!dan ada gak sopin komplek kat kl charge gak 20sen hari sabtu!
meh le sama-sama hijaukan bumi ;)

Zuhaini said...

tu lah.. tapi selalu lupa nak stand by.. hihi...

honeylanz said...

setuju! jom bwk shopping bag siap²

mummy_adam said...

skrg i mmg selalu letak shopping bag (green bag) dlm kete, agak2 nk soping bwk jer terus :)

go green :)

Hida Naza said...

kat miri dah start last year. strict betul city council...semua hypermall no plastic bag on sunday (-:

Dee said...

kt carrefour pun..kotak dia bagi..free..

Liza said...

i full support this campaign, at least ada gak kita nie menyumbang to a better world kan

4 Kay-E said...

Good campaign... :)
green the world...

Sidratul Muntaha said...

sib baik tak shopping at giant n tesco or jj ari minggu.
barang basah beli kat NSK.
nak borong baju beli ari jumaat kat JJ.
ekeke...

apeqchan said...

nice campaign ;)

p/s: i just greet ur miss nuff