Monday, March 15, 2010

Ada apa dengan pangkat

Sabtu dan ahad lepas, jadual kami penuh ngan kenduri sana sini.
Sangat seronok, sbb tak yah pikir nak makan ape atau nak masak ape (eceh macam masak hihi).
Jiran depan umah ada wat kenduri sempena menyambut kehadiran ‘orang baru’ masa hari sabtu.
Seronok betul dekat sangat. Makanannya semua sedap2.

Tapi tak nak citer pasal makan atau pun tuan rumah tu..
tapi nak cerita yg telah diceritakan oleh en suami kepada isterinya pasal sorang jiran ni..dia dok tingkat berlainan.
Tau la laki, kalau kenduri2 ni kan, lepak makan minum kat luar sambil borak.
Sibuk bercerita kenal dato2 datin2 sana sini dgn gah nya..
sikit2 dato datin itu ini, macam nak bgtau dia je sorang yg kenal dato datin dlm dunia.
Aish.. kalau tak kawan ngan dato datin orang tu tak bagus ke.

Tadi pagi masa nak kuar dari umah pegi kerja.
Terserempak dia kat lif, tapi tak cakap ape. Kami mmg tak layan ngan orang cakap besar ni.
Sampai lobi dia bersama dgn jiran lain, sibuk lagi cakap dato datin..
aduhai.. pagi2 dah berdesing telinga ni. Naik menyampah plak.

Wei aku pun ada dato gak la.. ‘atok’ kat sg buloh ngan ‘atok’ taman tun.. hahhah tak kecoh pun.
Tak de kena mengena pun kan.. hihi

17 comments:

LiAnA said...

kikiki.. mmg ada org mcm ni.. kat umah i ni pun ada.. dia sibuk citer dgn hby.. beli kasut kat US bagai.. brg imported je.. sekali tu bila nk balik dia tanya hby i ada boot bola tak.. dia nk pinjam.. muahahahaha hampehhh

[-suziey-] said...

haha adoi..tu baru kenal dato itu ini..blm dia sdiri jadi dato...kalu dia jadi dato tu cemana la agknya kan..kwang kwang kwang

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

ahahha letih layan org camtue kan

honeylanz said...

menyampahnye jumpa org mcm ni..huuhu

Sidratul Muntaha said...

kejutan budaya kot jiran tu?
adei..
ade lagi yerk org mcm tu kat kejiranan yati?
apelah..
nmpak cam takde moral ler plak bile citer cam gah sangat dato n datin tu..
kan dto n datin tu org jugak..
entah2 asal pun dari kg jugak?!
sapa thu?!

Mama Mia said...

huh! teruknye orang mcm tu...

Snowwhite Zone said...

benci org gitu... berlagak x boleh blah..

Liza said...

mmg ada ramai manusia camtu, mcm glamer ler kenal all the vips, whether the vips kenal they all ke tak, wallahualam....

~Eila @ Along~ said...

yati, kite dok umah bertingkat2 ni jumpa mcm2 ragam manusia kan..cam eila ni ade ade sorang jiran yg agak pelik sikit..kalo ade org tukar kete baru ke, perabot baru ke, tv baru ke...die langsung takmo kwn ngan org tu dah...dgn alasan.."org tu org kaya"
huhu..sempitkan pimikiran die...satu bangunan ni dah tau perangai diorg..

:: m.u.n.i.r.a :: said...

mmg mencik dengar orang citer camtu...kalau i senang je, balas je balik!"you kenal dato' .. datin.. yang duduk kat .., hah dia tuh uncle i?" puas hati!cos yang diorang dk citer tu..bukan sesape ngan diorang!

shila ariff said...

hahaha..kononnya berlagak bagus le kot kalo kenal dato ini datin itu..huhuhu..

nydia-mama akif said...

kesian orang tu...kenal dato datin pun nak bangga,padahal dato datin tu ntah kenal dia ntah tak....hahaha,org camni buang mase jer layan....

momguess said...

jiran...
skg ni title dato ngn datin
blh beli
setakat kenal tapi xmendatangkan hasil
buat aper!!!

rohayu said...

tak usah layan lah org cam gitu.....buang masa je..

Mama Hanim said...

jiran mmg mcm2 perangai..

mummy_adam said...

betui tu.. kecoh kan..

CT NORAMIZA said...

yati, samalah kita, ct pun mmg boring x leh layan org yg jenis cakap tinggi2 ni, menyampah, tah2 dato datin tu pun x kenal dia :) wargahkahkaha