Tuesday, September 27, 2016

Raya Aidiladha 2016


Baru nak wat entry pasal raya haji.
Blom habis Zulhijjah lagi
jadi takde la terlambat
nak cerita raya haji kan hehe

Malam raya gi umah Sg Buloh.
Masak rendang daging ngan rebus nasi impit.



Makan lauk simple je dulu tuk malam raya.
Selain dari wat bihun goreng.
Pagi raya baru masak lodeh.



Raya kali ni tak amik pun gambar semua
satu keluarga.
Amik gambar anak2 aje.



Sebenarnya pagi raya tu siap lambat.
Ariq paling lambat bangun.
Dia tido lambat sangat mlm tu.
Bila kejut dia mengamuk sbb tak cukup tido.
Lama jugak la nak bagi mood dia okay huhuhu

Elok je dah siap2 nak pegi umah mak.
Abah call kata terus pegi umah Mak Lang.
Kita semua berkumpul dan beraya kat sana.
Itu pun masih tak cukup lagi satu keluarga.
Pak Ngah beraya kat Muar.

Lama kami semua kat umah MakLang.
Dah berjumpa ramai harusla byk cerita.
Gelak ketawa jgn kata la.
Sampai keluar air mata haha

Hari tu gak sesi Azhar & wifenya bukak hadiah kawin.
Tu hadiah pun menyelit sama dalam group photo :)



Sebelum balik sempat la bergambar ngan anak2 dara semua ni.
Sibuk nak menyelit gakkan.
Tak sedar diri tu bukan rakan sebaya hahaha



Tak lepaskan peluang,
bergambar ngan pasangan pengantin baru ni.



2 hari lagi nak fly ke France.
Azhar sambung master kat sana setahun.
Company yang taja harusla ambil peluang.
Rezeki kawin gitu.
InsyaAllah ada rezeki lebih la
ajak enZaf jejalan kat sana :)

Malam plak kami beraya umah Mak Teh.
Sambung lagi borak dan gelak ketawa.
Pakai baju biasa je.

Tak sangka baju ai sedondon
ngan cousin ai Syahirah.
Baju ai pakai ni pun adik
ai Nani yg bagi.



Syahirah pun akan sambung belajar kat Ipoh.
Amik perubatan kat Royal College of Medicine Perak.
InsyaAllah ada lagi sorang bakal doktor.

Bergambar lagi ramai2 kat umah MakTeh.


Yang ni Mak Su ai bagi.
Kalau serasi ngan kulit
bole la order :)



Boomerang satu kali.
Mabuk boomerang semua orang :p

video


1 comment:

Zaila Mohamad said...

kami pun raya haji meriah, tak tahan asek makan daging ajo..adoi naik berat badanku :)