Wednesday, September 21, 2016

Aliah is 6 Years Old!!


13hb lepas birthday Aliah.
6 tahun dah dia...
Alhamdulillah sihat dan aktif.
Yang pasti dia akalnya terlebih panjang.
Kalau nak sesuatu menda tu
dia pandai bermain ngan strategi.
Jadi sebelum ai or daddy dia nak ckp sesuatu,
kena ada backup plan tuk mematahkan
taktik dia hahaha

Bijak ni,
mesti besar mummy & daddy kena
perhatikan lebih hahaha



Masa 13hb tu hari Selasa,
so Daddy dia dah set lepas Zuhur
spend time ngan dia nak beli present.

Kami ke One Utama.
Sbb Zara pun ada Eye Level class.
Hantar akak dia dulu.
Lepas tu ai ajak Zaf ke iSetan,
nak mencari kasut.

Kira Mummy la dapat present dulu hahahaha
Aliah kena tunggu kakak dia habis kelas.

Yang ni bergambar ngan birthday girl,
sementara tunggu Daddy amik Zara kt class.
Ariq yg amik gambar,
blur sikit.



Wefie bertiga plak.



Dah amik Zara
terus masuk ToysRus.
Macam biasa la tunggu
anak2 pilih ape dorang nak.
Birthday sorang, semua dapat hadiah.

Pilih punya pilih,
Aliah & Ariq dapat pegang toys masing2.
Tinggal la Zara sorang masih lagi
tak dapat ape dia nak.
Macam kes birthday Ariq sblom ni huhuhu

Last2 dia tak beli.
Zaf suh beli lepas tgk wayang.
Sbb kami dah beli tiket tgk citer
The Secret Life of Pets.

Tu toys yg Aliah pilih.
Kakak takde lagi.



Ariq ada hot wheels yg dia pegang
lagi satu toy simpan dlm plastik.



Karakter kesukaan Aliah.
Gidget.
Ala2 princess ni mmg suka la dia.



Ariq Mel yg kelakar.



Zara pilih Chloe sbb dia kucing :)



habis movie,
gi Hamley's plak.
Misi mencari toys Zara.
Dia nak Littlest Pet Shop.
Tp kat Hamley's tak byk choice langsung.
Sikit je.

So terus ke Parkson.
kat situ baru la byk sket,
tunggu dia pilih je.

Tak dan nak bergambar kat shopping mall.
Sebelum dorang bukak toys masing2.
Bergambar dulu.
Gelap sikit gambar huhu



Kek je tak beli.
Aliah request nak Pokemon bole.
Ada gak la tgk 2 kedai kek,
tp takde yg dia nak.
Nak tempah mmg tak la.
Dorang ni bukan makan kek sangat pun.
Ngada nak mintak itu ini.

Next time la kalau jejalan
nampak kek Pokemon ke baru beli.
Buat syarat nyanyi n tiup lilin kan.

3 comments:

Eliss Mie said...

untung yer semua dapat hadiah . Happy belated birthday Aliah. Kejap jer dah 6 tahun. Tahun depan dah darjah 1 yer tapi nampak kecik jer.

Nurhayati said...

tq aunty eliss!!
memang kecik pun dia macam maknya
petite hehehe

annapeje said...

owh raya kedua aritue ekk selamat ari jadi aliah moga jadi anak yang solehah dan bijak pandai muahhh banyak ciketttt