Wednesday, September 28, 2016

Ketam & Movie


Kami nak tengok wayang tengah malam.
Sblom tu gi dinner dulu.
First time makan kat Restoran Chillis's Crab.
Sblom ni kawan ai Anis bgtau
nak makan ketam sedap gi kedai ni.
Jadi laju la enZaf ajak.



Dorang ni tak sabar nak tengok wayang.
Nak nak si Zara.
Sbb nak tengok cerita dia ;)



Menu semua Zaf order,
kelaparan katanya.
Sbb siang dia main bola.
Cam biasala tiap kali main bola dia tak makan berat.
Habis bola kebuluran hehe

Ini Mantao.
Steam bun yang sedap.



Kerabu mangga tu tak bape sedap sangat.
Seafood tomyam okay.



Chicken Nestum.
Sedap sangat.



Dan salted egg crab.
Perghhhh mmg sedap.
Nampak kecik je tapi mengah jugak
la nak habiskan.



Patutnya kalau ke kedai ni
kena order chilli crab.
Tapi dorang kata pedas sgt,
so ai tak berani nak makan.
kang sakit perut.
Almaklumla perut sensitif ngan pedas ehehe

Tapi next time nak jugak la cuba
chillis crab tu.
Dah makan ketam,
habis tangan semua comot.
Ngan cutter tu pun berlemuih hahaha
Kalau mkn kat umah lagi selesa leh wat gaya bebas.

Dah habis makan masih ada byk masa lagi
sementara nak tunggu kul 11 lebih.
Gi la isi minyak kete,
cuci kete semua cukup.

Ngam2 11.30 baru masuk One Utama.
Tengok wayang kat situ.
Bergambar ngan movie Storks,
tapi bukan tengok citer ni.



Tengok citer Zara,
Pete's Dragon.
Muka masing2 segar bugar.



Aliah tu awal2 je la segar.
15 minit citer tu start dia tido dah hehe
Tinggal Zara Ariq je tgk,
lama sket Ariq tak tengok,
dia dok main game dlm phone.
Zara sorang tengok dengan jayanya sampai habis.

Seriously citer tu slow.
Tapi ai takde la sampai tertido ke ape.
Slow pun tetap tengok sampai habis.
Okay la ceritanya.
Not bad.
Ada part2 sedih, meleleh gak la air mata.

Feeling dating berdua.
Padahal anak2 kat sebelah berderet :p



Hitam bawah mata tu bila la nak hilang.
Hari2 tido lambat.
Bangun awal huhuh

1 comment:

Rozita Abdul Rahman said...

macam sedap je tengok ketam leleh2 gitu... haha...
nasib kami tak jadik tengok pete' dragon aritu.. kami tengok storks.. best! ada cite kat blog...