Wednesday, July 13, 2016

Makanan Raya Tahun Ni


Raya tahun ni,
ai agak rajin nak masak.
Mungkin sbb anak2 dah besarkan.
Dorang pun pandai request nak itu ini.
Awal2 lagi dah mintak nak wat cookies.
So ape lagi,
beli bahan2 dan budak2 ni pun
tolong bancuhkan adunan.

Actually ai ada snap
pic dorang buat cookies.
Tapi ntah mana tak jumpa gambar tu dlm phone.
Terdelete agaknya huhuhu

Jadi amik gambar cookies yg dah siap je la.
Chocolate Chips.



Walaupun rupa tak cantik,
tp rasanya sedap haha
puji kemainkan.
Anak2 yg perabiskan.
Habis bakar dorang terus ngap.
Hmm ngan Daddy dorang pun sama naik.
Tak sempat nak penuh dalam balang.

Lagi pun tak buat byk.
Tuk kami2 je makan.

Buatnya satu jenis je,
yang lain tu semua kuih tunjuk.



Ai pesan kat Zaf beli sikit je,
skali amik macam2 dia beli.
Tak cukup bekas kuih tu.
Lantakla buh je atas meja gitu.
Buruk pun buruk la.
Malas pikir hihi

Pastu ai wat rendang ayam.
Pun tak buat banyak.
Tapi dapat la family ai pun merasa makan,
masa dorang beraya kat umah kami.



Lemang je beli.
Nak buat tak reti.
Lagi pun mana ada laman umah nak membakarnya
kalau nak buat pun.
Ketupat ai tak buat,
rebus nasi impit je :)



Haha takat masak 2 ni je
Dah claim rajinkan :p
Jadilakan, atleast ada la merasa raya tu.
Sbb raya kami jarang kat umah.
Hari pertama confirm umah parents ai & Zaf.
Situ je dah berkampung sampai tgh malam.
Balik umah dah kepenatan.
Esok2nya dah berjalan beraya umah sedara mara.
Mana ada masa nak lepak kat umah lama2.
Sampai la raya ke-5 tak lekat rumah.

2 comments:

annapeje said...

lenkali kene buat lebih tuk aku rasa ahhaha baru leh claim sedap ahaha

Has78 said...

jarin dah ni. has lgsg xbuat pape. biskut pun beli 2jenis.