Monday, February 23, 2015

Eye Level Learning Center


2 minggu lepas,
kami gi Eye Level Learning Center kat OU.
Hajat nak amik satu course tuk Zara.



Kami nak tekankan dia dlm Math.
Sblom nak enrol kan program ni,
kena amik asssesment tuk teacher
nak tau level mana anak kita paham.
So tinggalkan Zara kat dlm tu lebih kurang 45minit.



Sementara tunggu dia buat assessment,
kami pegi breakfast kat Kluang Station.



Wat alas perut je,
nanti nak amik Zara makan lagi.



Aliah ngan earing barunya Apple.
Pasni mummy nak beli macam2 bentuk
wat collection Aliah.



Aliah pun dah pandai amikkan gambar.
Suka ai ada 2 photographer dah.



Dah 45minit kami gi tgk Zara.
Masa kat dlm tu,
teachernya terangkan apa
test yg dorang bagi tuk Zara,
tgk mana kekurangan yg ada.
Dah bincang semua dan puas hati
ngan explanation yg bagi.
Tp sblom tu kami tanya Zara dulu,
dia minat ke tak.
Alhamdulillah dia kata dia nak.
Kita pun taknak la paksa dia
buat menda dia taknakkan.

InsyaAllah class dia start bulan 3.
Tak dapat amik weekend class sbb dah full.
Kelas dia hari Selasa malam.

Sejak dia amik assessment tu
sampai skang asyik je tanya
bila nak pegi lagi kat Eye Level hehehe
Seronok sgt la tu kan.

Kalau nak tau details pasal Eye Level
bole view kat websitenya [link]



Makan kat Dave Deli.
Punya la ramai orang huhu



Ariq kusyuk main keretanya tak habis2.



Pas je habis makan,
kami gi Strand Mall.
Gi tgk kedai Yamaha Musical.
Zara minat nak main piano :)
Kami survey je dulu.

Malam dinner ngan family ai
makan kat Vicchuda Tomyam.



3 comments:

annapeje said...

wahh bagusnya .. aku sejak pindah sini mcm tergendala jer sbb sini kan x sama mcm KD :P ...aku pon suka pilih subject math nk plak aku neh math lemb ahaha ...ololo tomei nyer aliah ko belikan gold ker ...ceom sikit tuk aliah

Nurhayati said...

earing aliah beli murah2 je. RM5 je tu. nak beli gold banyak mau tergolek si zaf tu sbb aku pun nak jugak hahaha

Miyushi Izumisa said...

Good Sharing, Eye Level Learning Center is a supplemental education and enrichment program. Their critical thinking program helps encourage students to think before they act, enables them to begin to reason better on facts rather than simply rely on emotions. Read more at: http://kidbuxblog.com/benefits-of-supplemental-education-for-children-by-eye-level-learning-center/