Monday, December 22, 2014

Nak gi tgk wayang


Aktiviti masa Hari Keputeraan Sultan Selangor
kami gi tengok wayang.
Nak tgk citer Penguins of Madagascar.

Tgk kat Strand Mall,
tp timenya lambat sgt.
Zaf ajak ke OU plak.
Sblom ke sana solat dulu
dan harusla bergambar
sementara menunggukan.



Kacau sungguh Aliah ni.



Beli tiket kat OU.



Sementara menunggu wayang,
minum petang kat Teh Tarik Place.
Sepanjang makan tu,
Zara Aliah asyik tanya
kul bape nak tgk movie huhu

Dorang dah tak sabar nak masuk dlm,
ai sempat paksa amik gambar dulu haha
Kuasa vetokan :p



Yey citernya pun best,
tak bosan pun.
Zaf yg konon kata mesti
dia tido sbb boring,
last2 dia tak tido pun :)

Anak2 pun sgt enjoy,
xde meragam ape pun.



Masa nak balik tu,
bole plak dorang ni nampak
"egg" kat kedai depan kaunter tiket.
Sama cam kinder joy tu,
tp yg ni disney edition,
ada mickey mouse, princess ngan
marvel superhero spiderman.
Bayar tuk 3-3 ketul egg ni RM20
huarghhhhhh mahal gilers.



7 comments:

m@m@yAyA said...

salam akk..

Lama xtegur akk kat cmi..akk nak tanya kedai mana yg jmp 'egg' disney tu kak?kat depan wayang ke..
nak carikan tuk anak dara ni dia da jemu 'egg' kinder joy asikla minta yg lain lau tgk youtube..

Ariq pn dpt gak yer 'egg'..hihi

annapeje said...

wah kinder egg camneh berbaloi la beli sbb toys dia ok dr egg yg biasa tue ...hai stress tau bebudak neh dilanda musim egg ...arfa panggil ester egg :P

Eliss Mie said...

bestnya yer tengok wayang. x pernah bwk lagi si nayla ni. akaknya pun dh lama x tanya bila nak gi tengok wayang. eliss dah haramkan apa2 jenis telur mcm tu kat anak2.hahaha.kalau nak beli baik beli biskut ker roti jer.jajan pun pilih2.

Nurhayati said...

Wslm mamayaya :)
Kat depan kaunter gsc ada candy/sweet kiosk. Kecik je tp mcm2 jual.

Nurhayati said...

Ha baru ingat sama la cm zara aliah ester egg. Benci aku sape yg cipta menda ni haha

Nurhayati said...

Ellis: anak dh besar bole la bwk, dorang paham nak tgk citer, seronokla kan. Memang selalu belikan dorang biskut or roti tp sbbkan egg ni lain beli la jugak. Kalau tak jgn harap gak huhu

Zaila Mohamad said...

kalau keluar dengan kids memang akan wajib kena pau oleh mereka..huhu